ин мемориам Хокеј Хокеј/Вести

Довиђења, чика Рале!

Пре нешто више од два месеца (14. новембра 2021.) напустила нас је једна од највећих хокејашких легенди југословенског и српског хокеја, Рашид Шемсединовић.

Чика Рале је би једна велика људина. Искрено, од многих интервјуа које сам радио са бившим хокејашима Црвене звезде, онај са чика Ралетом ми је био једн од најдражих. Сва та комуникација и жеља чика Ралета да изађе у сусрет са информацијама, чланцима, фотографијама, као и његова позитивна енергија, просто ме одушевила.

Након тог интервјуа чика Рале и ја смо остали у изузетно добрим односима, толико добрим да се знао често јављати порукама, причати о хокеју, али ми је од свега најдраже то што ме је увек звао добрим спортским пријатељем којег није заборавио.

Последњи пут, једну такву поруку послао ми је половином септембра 2021. године. На моје поруке после тога није одговорио, а ја нажалост нисам знао о чему се ради све до данас кад сам чуо да нас је тог 14. новембра чика Рале напустио. Своје осећаје тешко да могу да пренесем овим чланком у коме се, као админ овог портала (а и наш портал), опраштам од чика Ралета јер тешко је пренети осећања према пријатељу типкањем на тастатури.

Рашид Шемсединовић је име које се највише везало за хокејашки клуб Партизан. Тамо је провео већински део свог хокејашког живота. Али чика Рале је у срцу био један огроман Звездаш. Када смо радили интервју и дотакли се момента преласка у Црвену звезду, о томе је причао са усхићењем. На крају крајева, његова жеља је била да своју хокејашку каријеру заврши у Црвеној звезди, али нажалост, није му се испунила.

Ипак, сигуран сам да је чика Рале горе, на небу том на којем сија Звезда Црвена.

Аутор: Дарио К./ЦЗБГ портал

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама