Vaterpolo Vaterpolo/Vesti SDCZ

Mirko Vičević novi trener Zvezdinih vaterpolista

CZBG Portal — Mirko Vičević
Mirko Vičević, novi trener Zvezdinih vaterpolista

Nakon tri godine, Vaterpolo klub Crvena zvezda dobio je novog trenera. Kriza rezultata, koja se ogledala u mečevima Lige šampiona je dovela do rastanka sa Aleksandrom Filipovićem, a na njegovo mesto dolazi 53-godišnji crnogorski stručnjak hrvatskog porekla Mirko Vičević.

Mirko Vičević, inače nekadašnji reprezentativac SFRJ, SRJ i SCG, a na kraju i prvi kapiten reprezentacije Crne Gore, čovek bogate biografije u bazenu i van njega, trebalo bi da pokrene ekipu koja se trenutno ne nalazi u idealnoj poziciji.

Vičevićev najveći uspeh u trenerskoj karijeri svakako je osvajanje zlata na evropskom juniorskom prvenstvu 2015, kada je mlade crnogorske vaterpoliste vodio do titule. To je bio samo nastavak njegovih pohoda na trofeje, zato što je sa reprezentacijom osvojio gotovo sve, pa i titulu olimpijskog šampiona u Seulu 1988.

Pored olimpijskog zlata sa Seula 1988, Vičević može da se podiči i titulama prvaka Evrope i sveta, kao i činjenicom da je za reprezentaciju nastavio da nastupa i posle raspada SFR Jugoslavije, bez obzira na to što je tada bio pod velikim pritiskom i suspenzijom u Jadranu iz Splita.

Posao u Crvenoj zvezdi biće prvi Vičevićev u Srbiji, sa klubom je ugovorio saradnju do kraja tekuće sezone, a zadatak mu neće biti nimalo lak.

Crveno-bele vaterpoliste očekuju izazovi u nacionalnom prvenstvu, Jadranskoj ligi i Ligi šampiona, a ekipa mora pod hitno da pronađe bolju formu. Najveći rivali u srpskim bazenima biće veoma snažne ekipe Novog Beograda, kragujevačkog Radničkog i Partizana, dok su Zvezdine šanse za prolaz na završni turnir Lige šampiona svedene na minimum zbog skora od jedne pobede i šest poraza nakon prvog dela sezone u elitnom vaterpolo takmičenju.

Izvor: TV Arena Sport

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama