Ватерполо Ватерполо/Вести СДЦЗ

Мирко Вичевић нови тренер Звездиних ватерполиста

ЦЗБГ Портал — Мирко Вичевић
Мирко Вичевић, нови тренер Звездиних ватерполиста

Након три године, Ватерполо клуб Црвена звезда добио је новог тренера. Криза резултата, која се огледала у мечевима Лиге шампиона је довела до растанка са Александром Филиповићем, а на његово место долази 53-годишњи црногорски стручњак хрватског порекла Мирко Вичевић.

Мирко Вичевић, иначе некадашњи репрезентативац СФРЈ, СРЈ и СЦГ, а на крају и први капитен репрезентације Црне Горе, човек богате биографије у базену и ван њега, требало би да покрене екипу која се тренутно не налази у идеалној позицији.

Вичевићев највећи успех у тренерској каријери свакако је освајање злата на европском јуниорском првенству 2015, када је младе црногорске ватерполисте водио до титуле. То је био само наставак његових похода на трофеје, зато што је са репрезентацијом освојио готово све, па и титулу олимпијског шампиона у Сеулу 1988.

Поред олимпијског злата са Сеула 1988, Вичевић може да се подичи и титулама првака Европе и света, као и чињеницом да је за репрезентацију наставио да наступа и после распада СФР Југославије, без обзира на то што је тада био под великим притиском и суспензијом у Јадрану из Сплита.

Посао у Црвеној звезди биће први Вичевићев у Србији, са клубом је уговорио сарадњу до краја текуће сезоне, а задатак му неће бити нимало лак.

Црвено-беле ватерполисте очекују изазови у националном првенству, Јадранској лиги и Лиги шампиона, а екипа мора под хитно да пронађе бољу форму. Највећи ривали у српским базенима биће веома снажне екипе Новог Београда, крагујевачког Радничког и Партизана, док су Звездине шансе за пролаз на завршни турнир Лиге шампиона сведене на минимум због скора од једне победе и шест пораза након првог дела сезоне у елитном ватерполо такмичењу.

Извор: ТВ Арена Спорт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама