SDCZ Fudbal Fudbal/Vesti

Mrkela: Apsolutni prioritet šampionska titula

CZBG Portal — Mitar Mrkela
Mitar Mrkela za konferencijskim stolom u prostorijama FK CZ.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela se obratio povodom okupljanja crveno-belih pred početak zimskih priprema koje ih očekuju u narednom periodu, ali i odgovarao na pitanja predstavnika medija.

Momci želeo bih da vas pozdravim i čestitam praznike. Prošle godine smo imali uspešnu sezonu, ali smo upoznali i svu lepotu i težinu igranja u Crvenoj zvezdi. Osvojili smo duplu krunu, odigrali odlično u Evropi, a danas imamo pet bodova manje od večitog rivala. Želimo da budemo šampioni i apsolutni prioritet je šampionska titula. Svako od nas treba da pogleda u sebe i da vidimo gde smo to pogrešili u poslednjih šest meseci, pa zaostajemo pet bodova za večitim rivalom, a naročito vi koji ste protagonisti svega na terenu. Mislim da treba da obratimo malo pažnju i na privatni život i na neke druge stvari, kvalitet imamo i treba da učinimo sve da budemo šampioni. Srećno vam bilo u narednom periodu – poručio je Mrkela.

Nakon obraćanja igračima, sportski direktor Mitar Mrkela govorio je i o aktuelnoj situaciji u klubu, pa se tako dotakao i prelaznog roka i novih pojačanja.

Ohija smo završili još prošlog leta. Potpisali smo ugovor koji je počeo da teče početkom godine. Što se tiče Pićinija, na dobrom smo putu da taj transfer završimo. Danas su stigle povoljne vesti iz Fudbalskog kluba Valensija koji se usaglasio sa uslovima prelaska Pićinija. U fudbalu nikad ne možete da kažete da je nešto sto posto sigurno, ali verujem da ćemo Pićinija uskoro videti u Crvenoj zvezdi. Kada je reč o drugim pojačanjima, zadovoljni smo sa onim što smo do sada uradili u prelaznom roku i sva druga pojačanja biće odrađena u zavisnosti od toga ko bude odlazio iz našeg kluba.

Govorio je Mrkela i o produženju ugovora sa trenutnim fudbalerima Crvene zvezde.

Što se tiče Rodića, on ima ponudu na stolu. I dalje pričamo o novom ugovoru i nadam se da ćemo završiti taj posao i da će Rodić ostati još dugo u našem timu. Pankov je takođe dobio ponudu i mislim da je jako blizu da se taj ugovor nastavi. Što se tiče Gajića i Gobeljića, još uvek im nismo ponudili nove ugovore, i oni će morati u budućem periodu još da se dodatno dokažu.

Dotakao se sportski direktor našeg kluba i trenutnog stanja u nacionalnom šampionatu i borbi za titulu koja očekuje izabranike Dejana Stankovića u narednom periodu.

Kada imate pet bodova prednosti uvek možete reći da imate veće šanse od ostatka ekipa da osvojite titulu. Partizan je odigrao dobru polusezonu uz samo dva nerešena rezultata, ali mislim da imamo bolji tim, i verujem da imamo dobru priliku da tu prednost neutralizujemo i na kraju budemo šampioni. Večiti rival dolazi na Marakanu, i od te utakmice će dosta zavisiti. Mada, mi nismo imali loše rezultate u velikim utakmicama, već u onim malim mečevima, kao što je bila i utakmica sa Radnikom iz Surdulice.

Komentarisao je Mrkela i situaciju sa mladim Markom Lazetićem, za koga vlada veliko interesovanje.

Juče je stigla nova zvanična ponuda Torina, ali mi i dalje nismo zadovoljni sa onim što oni nude, tako da je za sada to sve.

Iako je želja uprave bila da Degenek ostane, na njegovu inicijativu napustio je Crvenu zvezdu, a klub mu je izašao u susret.

Ja moram da kažem da je meni lično žao što je Degenek otišao. Iako je odluka bila isključivo njegova, mi smo mogli da je stopiramo, ali ipak nismo želeli to da uradimo zbog svega što je Degenek uradio za Crvenu zvezdu. Njegovi razlozi su isključivo sportski, i mi smo njegovu odluku ispoštovali. On želi da ima konstantnu minutažu, kako bi se što bolje pripremio za Svetsko prvenstvo koje ga očekuje sa reprezentacijom.

Dotakao se i ostalih ponuda za naše fudbalere.

Za sada nema zvaničnih ponuda za ostale igrače osim za Lazetića. Oko Njegoša Petrovića pregovaramo, i iako još uvek nema zvanične ponude, mislim da smo blizu da ponudu za Petrovića i dobijemo.

Jedan od bitnih fudbalera crveno-belih, Slavoljub Srnić, nastaviće saradnju sa Zvezdom.

Srnić će produžiti ugovor. Mi u sportskom sektoru smo doneli odluku da je on potreban ekipi. Srnić je Zvezdino dete koje je uvek kada je igralo za Zvezdu davalo sve od sebe. Uvek je igrao dobro i veoma je značajan za svlačionicu i samim tim Crvena zvezda želi da ga zadrži. Ostalo je još nekoliko sitnih detalja u ugovoru, ali verujem da će u narednim danima sve biti završeno.

Dotakao se Mrkela i mladih talenata naše Omladinske škole, Andrije Radulovića i Vladimira Lučića.

Mislim da imamo dosta takvih fudbalera. U našoj Omladinskoj školi je mnogo igrača koji mogu u budućnosti da budu značajni i za igru Crvene zvezde i kao oni koji će doneti veliki profit našem klubu. Mi na ove pripreme vodimo sedam igrača koji su u proteklom periodu bili na pozajmicama i verujem da će se neki od njih pokazati i ostati u konkurenciji za takmičenje.

Crvena zvezda će i u budućnosti računati na Dionija i Bakajokoa.

Dioni i Bakajoko su igrači koji imaju ugovor sa Crvenom zvezdom. Poći će na pripreme i verujem da će i oni odraditi ove pripreme kako treba i da će biti konkurentni u nastavku sezone.

Nikola Stanković se istakao dobrim partijama u Prvoj ligi Srbije, pa se tako našao na spisku za pripreme Dejana Stankovića.

Nikola Stanković je poslednjih šest meseci igrao u Grafičaru i odigrao je dosta dobru sezonu. Igrao je na njegovoj prirodnoj poziciji zadnjeg veznog, ali se dobro pokazao i na poziciji desnog beka. Biće sa nama na pripremama, pa u zavisnosti od onoga što bude pokazao, zavisi da li će za njega biti mesta u narednom periodu.

Mrkela je prokomentarisao i izjavu Slavena Bilića da je „Dinamo klub koji je trenutno ispred Zvezde“.

Dinamo je dugo godina bio klub koji prednjači po kvalitetu na ovim prostorima, ali mislim da je Crvena zvezda u poslednjih pet godina ostvarila bolje rezultate, kako u Evropi, tako i u prvenstvu – zaključio je Mrkela.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama