СДЦЗ Фудбал Фудбал/Вести

Мркела: Апсолутни приоритет шампионска титула

ЦЗБГ Портал — Митар Мркела
Митар Мркела за конференцијским столом у просторијама ФК ЦЗ.

Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела се обратио поводом окупљања црвено-белих пред почетак зимских припрема које их очекују у наредном периоду, али и одговарао на питања представника медија.

Момци желео бих да вас поздравим и честитам празнике. Прошле године смо имали успешну сезону, али смо упознали и сву лепоту и тежину играња у Црвеној звезди. Освојили смо дуплу круну, одиграли одлично у Европи, а данас имамо пет бодова мање од вечитог ривала. Желимо да будемо шампиони и апсолутни приоритет је шампионска титула. Свако од нас треба да погледа у себе и да видимо где смо то погрешили у последњих шест месеци, па заостајемо пет бодова за вечитим ривалом, а нарочито ви који сте протагонисти свега на терену. Мислим да треба да обратимо мало пажњу и на приватни живот и на неке друге ствари, квалитет имамо и треба да учинимо све да будемо шампиони. Срећно вам било у наредном периоду – поручио је Мркела.

Након обраћања играчима, спортски директор Митар Мркела говорио је и о актуелној ситуацији у клубу, па се тако дотакао и прелазног рока и нових појачања.

Охија смо завршили још прошлог лета. Потписали смо уговор који је почео да тече почетком године. Што се тиче Пићинија, на добром смо путу да тај трансфер завршимо. Данас су стигле повољне вести из Фудбалског клуба Валенсија који се усагласио са условима преласка Пићинија. У фудбалу никад не можете да кажете да је нешто сто посто сигурно, али верујем да ћемо Пићинија ускоро видети у Црвеној звезди. Када је реч о другим појачањима, задовољни смо са оним што смо до сада урадили у прелазном року и сва друга појачања биће одрађена у зависности од тога ко буде одлазио из нашег клуба.

Говорио је Мркела и о продужењу уговора са тренутним фудбалерима Црвене звезде.

Што се тиче Родића, он има понуду на столу. И даље причамо о новом уговору и надам се да ћемо завршити тај посао и да ће Родић остати још дуго у нашем тиму. Панков је такође добио понуду и мислим да је јако близу да се тај уговор настави. Што се тиче Гајића и Гобељића, још увек им нисмо понудили нове уговоре, и они ће морати у будућем периоду још да се додатно докажу.

Дотакао се спортски директор нашег клуба и тренутног стања у националном шампионату и борби за титулу која очекује изабранике Дејана Станковића у наредном периоду.

Када имате пет бодова предности увек можете рећи да имате веће шансе од остатка екипа да освојите титулу. Партизан је одиграо добру полусезону уз само два нерешена резултата, али мислим да имамо бољи тим, и верујем да имамо добру прилику да ту предност неутрализујемо и на крају будемо шампиони. Вечити ривал долази на Маракану, и од те утакмице ће доста зависити. Мада, ми нисмо имали лоше резултате у великим утакмицама, већ у оним малим мечевима, као што је била и утакмица са Радником из Сурдулице.

Коментарисао је Мркела и ситуацију са младим Марком Лазетићем, за кога влада велико интересовање.

Јуче је стигла нова званична понуда Торина, али ми и даље нисмо задовољни са оним што они нуде, тако да је за сада то све.

Иако је жеља управе била да Дегенек остане, на његову иницијативу напустио је Црвену звезду, а клуб му је изашао у сусрет.

Ја морам да кажем да је мени лично жао што је Дегенек отишао. Иако је одлука била искључиво његова, ми смо могли да је стопирамо, али ипак нисмо желели то да урадимо због свега што је Дегенек урадио за Црвену звезду. Његови разлози су искључиво спортски, и ми смо његову одлуку испоштовали. Он жели да има константну минутажу, како би се што боље припремио за Светско првенство које га очекује са репрезентацијом.

Дотакао се и осталих понуда за наше фудбалере.

За сада нема званичних понуда за остале играче осим за Лазетића. Око Његоша Петровића преговарамо, и иако још увек нема званичне понуде, мислим да смо близу да понуду за Петровића и добијемо.

Један од битних фудбалера црвено-белих, Славољуб Срнић, наставиће сарадњу са Звездом.

Срнић ће продужити уговор. Ми у спортском сектору смо донели одлуку да је он потребан екипи. Срнић је Звездино дете које је увек када је играло за Звезду давало све од себе. Увек је играо добро и веома је значајан за свлачионицу и самим тим Црвена звезда жели да га задржи. Остало је још неколико ситних детаља у уговору, али верујем да ће у наредним данима све бити завршено.

Дотакао се Мркела и младих талената наше Омладинске школе, Андрије Радуловића и Владимира Лучића.

Мислим да имамо доста таквих фудбалера. У нашој Омладинској школи је много играча који могу у будућности да буду значајни и за игру Црвене звезде и као они који ће донети велики профит нашем клубу. Ми на ове припреме водимо седам играча који су у протеклом периоду били на позајмицама и верујем да ће се неки од њих показати и остати у конкуренцији за такмичење.

Црвена звезда ће и у будућности рачунати на Дионија и Бакајокоа.

Диони и Бакајоко су играчи који имају уговор са Црвеном звездом. Поћи ће на припреме и верујем да ће и они одрадити ове припреме како треба и да ће бити конкурентни у наставку сезоне.

Никола Станковић се истакао добрим партијама у Првој лиги Србије, па се тако нашао на списку за припреме Дејана Станковића.

Никола Станковић је последњих шест месеци играо у Графичару и одиграо је доста добру сезону. Играо је на његовој природној позицији задњег везног, али се добро показао и на позицији десног бека. Биће са нама на припремама, па у зависности од онога што буде показао, зависи да ли ће за њега бити места у наредном периоду.

Мркела је прокоментарисао и изјаву Славена Билића да је „Динамо клуб који је тренутно испред Звезде“.

Динамо је дуго година био клуб који предњачи по квалитету на овим просторима, али мислим да је Црвена звезда у последњих пет година остварила боље резултате, како у Европи, тако и у првенству – закључио је Мркела.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама