Ostali sportovi SDCZ

Juniorsko otvoreno prvenstvo Beograda u atletici

CZBG Portal — Atletsko prvenstvo
Detalj sa juniorskog atletskog prvenstva

Juniorke i juniori beogradskih klubova borili su se za titulu najboljih svoga grada, ali su im konkurenciju i motivaciju za što bolji rezultat pružili atletičari iz Srbije i regiona u okviru Otvorenog prvenstva Beograda.

Zlato i srebro na 60 metara prepone i na 60 metara osvojio je Bogdan Vidojković. Sjajnije odlične osvojio je u trci sa preponama koju je istrčao sa 8.10 sekundi, dok je drugoplasirani na 60 metara bio sa 7.12.

Takođe dve medalje u sprintu osvojio je i Miloš Mijatović. On je trijumfovao na 200 metara sa 22.73, dok je na najkraćoj sprinterskoj disciplini bio trećeplasirani sa 7.13 sekundi.

Bronzanu medalju na 60 metara prepone osvojio je Mateja Sandić sa 8.32 sekundi. Kod juniori srebro je osvojila Jelena Ćorović sa 9.28 sekundi.

Srebrne medalje osvojile su i Lena Milinković u disciplini 60 metara i Jovana Mićić skoku udalj. Lena je finalnu trku istrčala za 8.13 sekundi, dok je Jovana skočila 5.77 udalj.

Aleksandar Mićić se ozbiljno približio granici od sedam metara, a ovog puta je skočio 6.95 i osvojio srebrnu medalju.

Sva tri juniora u bacanju kugle na pobedničkom postolju bila su u crveno-belim dresovima. Pobednik sa 15.15 metara bio je Stefan Jovanov, srebro je osvojio Petar Andrović sa 11.91, dok je treći bio Vasilije Ćorić, koji je kuglu bacio 9.89 metara.

U konkurenciji juniorki u bacanju kugle vicešampionka Beograda postala je Tamara Ivković, koja je do medalje došla hicem od 9.35 metara.

Ponovo konstantra na 400 metara bila je Anđela Kondić, koja je osvojila srebro sa 1:02.62.

Čestitamo svim atletičarima na sjajnim uspesima i želimo vam što uspešniju dvoransku sezonu.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama