Košarka Košarka/Najava utakmica

Crvena zvezda mts dočekuje Zenit (četvrtak, 19)

KK Crvena zvezda mts dočekuje u četvrtak ekipu Zenita u utakmici 18.kola Evrolige.

Ovaj meč koji zvanično obeležava početak drugog dela elitnog takmičenja zapravo predstavlja drugi duel dve ekipe u rasponu od samo 25 dana, pošto je prva utakmica dve ekipe odigrana 3.decembra u Sankt Peterburgu.

Taj meč crveno-beli dobili su rezultatom 69:58 u jednoj od najboljih utakmica koji je naš tim odigrao u ovom delu sezone protiv ekipe koja je jedan od kandidata za najviši plasman u ovom takmičenju!

Nakon 27 dana crveno-bele očekuje ponovo težak zadatak protiv ekipe koja ima skor 10-6 u utakmici kojom naš klub okončava izuzetno uspešnu kalendarsku godinu.

Pred ovaj meč neizvestan je nastup Ognjena Dobrića i Dejana Davidovca, a prema poslednjim informacijama crveno bele očekuje velika podrška sa tribina hale Aeksandar Nikolić jer je interesovanje za ovu utakmicu veliko:

Trener KK Crena zvezda mts Dejan Radonjić:

– Raspored je takav da jako brzo igramo novi meč protiv Zenita. U prethodnom smo igrali jako dobro i slavili, sada nas opet očekuje isti protivnik. Naravno, to će kod njih proizvesti dodatnu motivaciju da i zbog toga izađu na parket i odigraju meč na nivou onoga što mogu. Pokazali su jako puno, imaju samo šest poraza, imaju veliki kvalitet, igraju jako dobro od početka, trenutno su četvrti na tabeli i imaju puno razloga da se nadaju dobrom plasmanu.

Moramo da odigramo jako dobar meč. Svesni smo da moramo da budemo u oba pravca veoma kvalitetni, svesni činjenice da i ovog puta igramo oslabljeni, da nam nedostaju dva značajna igrača, Dobrić i Davidovac. Moramo svi dati veći doprinos i još nešto da bismo odigrali dobar meč i da bismo došli do pozicije da možemo da slavimo – rekao je trener crveno-belih.

Naredni meč u Evroligi ekipa Crvene zvezde mts igra 06.01.2022. godine ali nova takmičarska godina za crveno bele počinje već drugog januara utakmicom u Splitu u regionalnoj ligi.

Ovo će biti peti meč dva tima u Evroligi, trenutni skor je 2-2.

Izvor: KKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama