Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda poražena u polufinalu Kupa Srbije

Vaterpolisti Crvene zvezde poraženi su u polufinalu Kupa Srbije od Radničkog iz Kragujevca rezultatom 9:8.

Crveno-beli, na žalost, neće imati priliku da brane pehar Kupa osvojen prošle sezone. U predivnom ambijentu na bazenu „Milan Gale Muškatirović, pred prepunim tribinama i vatrenom podrškom svojih navijača naš tim nije uspeo da se plasira u finale.

Zvezdini vaterpolisti su dobro započeli meč i poveli golom Bogdana Đurđića iz kontra napada. Izjednačenje Kragujevčanima doneo je Ukropina, a potom je Ćuk realizovao peterac da dovede Radnički u vođstvo. Do kraja prve četvrtine Raulović je povisio prednost svog tima na 3:1 koliko je i bilo na kraju prvih osam minuta.

Na početku drugog perioda igre Mišović je odbranio peterac Milošu Ćuku, ali je već u sledećem napadu Zvezda izgubila loptu, pa je Radulović iz kontre lako savladao golmana Crvene zvezde za 4:1. Peterac za naš tim iskoristio je Gavril Subotić da smanji zaostatak, ali su Kragujevčani odmah preko Jankovića vratili na plus tri. Rezultat na 6:2 povećao je Toholj, a u završnici prvog poluvremena Ivan Basara je iskoristio igrača više da smanji na 6:3.

Zvezda je otvorila treću četvrtinu petercem koji je iskristio Veljko Tankosić. Sredinom perioda Radnički je vezao dva efikasna kontra napada i golovima Ukropine i Miličića poveo sa 8:4. U samom finišu trećeg dela igre Subotić iz peteraca smanjuje rezultat na 8:5.

Radnički je došao do prednosti od četiri gola (9:5) golom Vrlića i činilo se da će lako doći do trijumfa. Ipak, crveno-beli su zaigrali mnogo bolje i učinili su završnicu meča dramatičnom. Prvo je Tankosić iskoristio igrača više, a onda je Radulović načinio nesportski potez zbog kojeg je zaslužio direktan crveni karton i dosuđeni peterac za crveno-bele. Siguran egzekutor je bio Subotić. Zvezda ponovo preko Tankosića realizuje napad sa igraćem više i dolazi na samo gol zaostatka. Ipak, više nisu imali snage, a ni sreće, pa je rezultat na kraju ostao 9:8 u korist Kragujevčana.

U finalu Kupa Srbije Radnički će igrati protiv Novog Beograda koji je u polufinalu bio bolji od Partizana sa 8:5.

RADNIČKI – CRVENA ZVEZDA 9:8 (3:1, 3:2, 2:2, 1:3)

Beograd – Bazen. SRC Milan Gale Muškatirović, 25.maj. Sudije: I.Raković i I.Virijević. Isključenja: Radnički 14, Crvena zvezda 12. Peterci: Radnički 2(1), Crvena zvezda 4(4).

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević, Janković 1, Ćuk 1, Krug, Ukropina 2, Pljevančić, Toholj 1, Miličić 1, Lukić, Vrlić 1, Todorovski, Radulović 2. Trener: Stevanović.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 3, Đurđić 2, Marković, Subotić 2, Milojević, Pješivac, Basara 1, Rađen, Vukićević, Gardašević, Radović, Ivanović, Smiljević. Trener: Filipović.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama