Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвена звезда мтс гостује најпријатнијем изненађењу екипи ФМП

Кошаркаши Црвене звезде мтс играју у недељу од 12 часова утакмицу 13.кола регионалне лиге против екипе ФМПа у Железнику.

Црвено-беле у дворани „ФМП Арена“ очекује тим који је тренутно другопласиран на табели и представља најпријатније изненађење досадашњег тога лиге са скором 10-2.

Због тога овај меч са правом носи епитет дербија регионалне лиге и представљаће велико искушење за црвено-беле који су одиграли изванредну утакмицу у Истанбулу, и несрећно изгубили меч од актуелног првака Евролиге Анадолу ЕФЕСа.

И пред овај меч тренер црвено-белих има доста проблема са саставом екипе због повреда у Истанбулу није могао да рачуна на Огњена Добрића и Дејана Давидовца, па ће дерби у Железнику бити велико искушење за црвено-беле против другопласираног тима на табели!

Дејан Радоњић: – ФМП је најпријатније изненађење шампионата у досадашњем току, играју врло квалитетну кошарку и захваљујући досадашњим играма потпуно заслужео боре се за врх табеле што је за сваку похвалу. Ми ћемо ову утакмицу одиграти без Добрића и Давидовца, имамо још мањих проблема са повредама. Најважније је да дођемо до нових бодова – рекао је тренер црвено-белих.

Стефан Лазаревић: – Очекује нас утакмица са екипом која је без сваке сумње најпријатније изненађење у досадашњем току првенства. Играју врло борбено, са много енергије што је карактеристично за младе екипе, али и врло квалитетно. Већ су у ових 12 кола показали да могу равноправно да играју и са екипама које су пре почетка фигурирале за највиши пласман, и у недељу нас у сваком смислу очекује тешка утакмица у којој ћемо морати да будемо на високом нивоу ако желимо да остваримо циљ, а то су бодови.

Након утакмице у Железнику, црвено-беле очекује још један такмичарски меч до краја календарске године, а то је дуел са Зенитом у хали „Александар Николић“ која је на програму у четвртак од 19 часова.

Извор: ККЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

 

Скочи на траку са алаткама