Fudbal Fudbal/Vesti

Dve godine sa Dejanom Stankovićem

Dejan Stanković je nedavno obeležio jubilarnu 100. utakmicu kao šef stručnog štaba našeg tima, a danas slavi još jedan veliki jubilej – dve sjajne godine na klupi Crvene zvezde.

Sigurno da svaki zaljubljenik u crveno-bele boje, kada se pomene ime Dejana Stankovića, pomisli na istinsku ljubav prema klubu, na sve one iskrene emocije koje oseća svako ko voli Crvenu zvezdu. Baš to se moglo videti i u Portugalu, kada su naši fudbaleri protiv Brage obezbedili istorijski plasman u osminu finala Lige Evrope, a šef struke našeg kluba uz trk i pregršt emocija još jednom pokazao koliko voli Crvenu zvezdu. Te večeri se još jednom pokazalo da Stanković nije slučajno ljubimac armije navijača, ni samo zbog fudbalske karijere, niti zbog nečeg drugog, već na prvom mestu zbog zvezdaštva koje od malih nogu nosi u sebi. Potvrdio je nekadašnji kapiten našeg kluba ponovo zašto je istinska legenda Crvene zvezde i zašto će večno imati posebno mesto u srcima svih onih koji iskreno vole Zvezdu.

Tog 21. decembra 2019. godine niko nije ni mogao da nasluti sve ono što se dogodilo pod trenerskom palicom Dejana Stankovića. Fantastično izdanje u drugom po jačini evropskog klupskom takmičenju i dvomeč sa Milanom, a potom i dupla kruna samo su deo istorije crveno-belih koju je Stanković ispisao zlatnim slovima. Za dve pune godine provedene na klupi našeg kluba, Dejan je uspeo da osvoji dve titule nacionalnog šampiona, jedan Kup i jednu duplu krunu, uz mnoštvo oborenih rekorda i velikih rezultata. Pod njegovom komandom, crveno-bela četa uspela je da obezbedi istorijski plasman u osminu finala Lige Evrope, što našeg šefa struke svrstava među najuspešnije trenere Crvene zvezde u ovom veku. Jedno je sigurno, a to je da niko ne sumnja u Dejana Stankovića. Njegova srčanost i ljubav prema Zvezdi, vode naš tim krupnim koracima ka novim uspesima i istorijskim momentima, a verujemo da će ih u budućnosti biti još mnogo.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama