Košarka Košarka/Najava utakmica

Crvena zvezda otputovala u Istanbul (sreda, 18:30)

Foto: AdmiralBet ABAliga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde mts nakon ubedljive pobede u regionalnom takmičenju, okrenuli su se obavezama u Evroligi, gde ih već u sredu od 18.30 časova očekuje meč 17.kola elitnog takmičenja sa aktuelnim šampionom Anadolu EFES-om.

Tim iz Istanbula nakon nesigurnog početka i promenljivih partija, uhvatio je šampionski ritam i počeo da dobija utakmice u serijama.

Time je posao crveno-belih dodatno otežan, a prd ovu, 11. utakmicu u istoriji Evrolige između dva kluba, EFES ima skor 8-8, Crvena zvezda mts 7-9 i odlično prolazno vreme u zvanično poslednoj utakmici prvog dela EL.

Trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić:

– Efes je prvak Evrope, s malim izmenama u odnosu na prošlu sezonu, igrači koji su bili nosioci su i dalje tu. U dobroj su formi, kvalitet potpuno jasan i znamo da nas čeka težak meč i jedan od najboljih timovi u Evroligi. Biće teško zaustaviti Micića i Larkina, ali daćemo sve od sebe da budemo najbolji što možemo u ovom trenutku, ne samo u odbrani, nego i napadu.

Crveno-beli ni na ovoj utakmici neće biti kompletni, Dejan Davidovac je dobro prošao ali mu sledi pauza, dok je Ognjen Dobrić koji je preskočio utakmicu sa Borcem pod velikim znakom pitanja za ovu utakmicu.

Kapiten KK Crvena zvezda mts, Branko Lazić: – U dobrom smo ritmu, nadam se da ćemo u istom nastaviti u Istanbulu. Ako nastavimo s ovakvom koncentracijom i zalaganjem, možemo da tražimo šansu. Biće teško zaustaviti Micića i Larkina, to su možda i dva najbolja igrača u Evroligi, jedan zapravo i jeste aktuelni MVP, svakako da su sjajni i biće potrebno da odigramo individualno, a onda i timski u odbrani. izdigli su se i vezali dosta pobeda, tako da će sigurno pokušati u istom ritmu – rekao je kapiten crveno belih i od ponedeljka rekorder kluba po broju postignutih poena u regionalnom takmičenju.

Ekipa Crvene zvezde nakon odigrane utakmice u Istanbulu vraća se u Beogradu četvrtak u popodnevnim časovima.

Izvor: KKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama