Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвена звезда отпутовала у Истанбул (среда, 18:30)

Фото: АдмиралБет АБАлига/Драгана Стјепановић

Кошаркаши Црвене звезде мтс након убедљиве победе у регионалном такмичењу, окренули су се обавезама у Евролиги, где их већ у среду од 18.30 часова очекује меч 17.кола елитног такмичења са актуелним шампионом Анадолу ЕФЕС-ом.

Тим из Истанбула након несигурног почетка и променљивих партија, ухватио је шампионски ритам и почео да добија утакмице у серијама.

Тиме је посао црвено-белих додатно отежан, а прд ову, 11. утакмицу у историји Евролиге између два клуба, ЕФЕС има скор 8-8, Црвена звезда мтс 7-9 и одлично пролазно време у званично последној утакмици првог дела ЕЛ.

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић:

– Ефес је првак Европе, с малим изменама у односу на прошлу сезону, играчи који су били носиоци су и даље ту. У доброј су форми, квалитет потпуно јасан и знамо да нас чека тежак меч и један од најбољих тимови у Евролиги. Биће тешко зауставити Мицића и Ларкина, али даћемо све од себе да будемо најбољи што можемо у овом тренутку, не само у одбрани, него и нападу.

Црвено-бели ни на овој утакмици неће бити комплетни, Дејан Давидовац је добро прошао али му следи пауза, док је Огњен Добрић који је прескочио утакмицу са Борцем под великим знаком питања за ову утакмицу.

Капитен КК Црвена звезда мтс, Бранко Лазић: – У добром смо ритму, надам се да ћемо у истом наставити у Истанбулу. Ако наставимо с оваквом концентрацијом и залагањем, можемо да тражимо шансу. Биће тешко зауставити Мицића и Ларкина, то су можда и два најбоља играча у Евролиги, један заправо и јесте актуелни МВП, свакако да су сјајни и биће потребно да одиграмо индивидуално, а онда и тимски у одбрани. издигли су се и везали доста победа, тако да ће сигурно покушати у истом ритму – рекао је капитен црвено белих и од понедељка рекордер клуба по броју постигнутих поена у регионалном такмичењу.

Екипа Црвене звезде након одигране утакмице у Истанбулу враћа се у Београду четвртак у поподневним часовима.

Извор: ККЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама