Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Vaterpolisti još jednom bolji od Šapca za kraj prvog dela Superlige

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su u 9.kolu Superlige Šabac na gostovanju 7:4 (1:0, 3:3, 2:1, 1:0).

Odbrana je odlično funkcionisala na kraju prvog dela Superlige, što je donelo i pobedu timu Aleksandra Filipovića, koji u Šapcu nije mogao da računa na Nikolu Rađena i Miloša Vukićevića.

Prvi deo iger završen je rezultatom 1:0 u korist našeg tima, golom Marka Radovića. U drugoj četvrtini videli smo goleadu, precizni su bili Tubić dva puta i Kopcev za Šabac, Pješivac dva puta i Subotić za Crvenu zvezdu.

U nastavku Zvezda je zaigrala još bolju odbranu i jedini gol u drugom poluvremenu Šapčani su postigli preko preko Kristijana Šulca, bivšeg Zvezdinog vaterpoliste. Subotić i Radović su potvrdili prednost, a u poslednjem periodu Đurđić pobedu, 4:7.

Subotić, Pješivac i Radović su pogađali dva puta, Đurđić jednom.

Ligaški deo takmičenja igra se ove sezone po jednokružnom sistemu, a nakon devet odigranih kola timovi će se podeliti u dve grupe, za plasman od 1. do 6. i od 7. do 10. mesta. U prvoj grupi će igrait Novi Beograd, Partizan, Radnički, Crvena zvezda, Šabac i Vojvodina, a u drugoj Valis, Zemun, Proleter i Nais.

Takmičenje se nastavlja 15. januara, kada će klubovi još jednom odmeriti snage sa rivalima iz grupe, s tim što će zameniti domaćinstva. Potom će uslediti plej-of koji će startovati od četvrtfinala, u dve utakmice (2. i 5. mart), uz učešće osam najbolje plasiranih ekipa. Polufinalna (16. i 23. mart i eventualno 2. april) i finalna serija (11, 18. i eventualno 22. jun) igraće se na dve dobijene utakmice.

Zvezdu do kraja godine očekuje duel protiv Steaue u Bukureštu i Fajnal for Kupa Srbije 27-28.decembra u Beogradu, na kojem brani trofej.

ŠABAC – CRVENA ZVEZDA 4:7 (0:1, 3:3, 1:2, 0:1)
Šabac, bazen: „Gradski“. Sudije: Putniković i Milović. Isključenja: Šabac 9, Crvena zvezda 8. Peterci: Šabac 2 (1).

ŠABAC: Filipović, Vogel, Marković, Repanović, Kopcev 1, Vasović, Žeželj, Stanić, Tubić 2, Šulc 1, Stojanović, Tonković, Vukadinović, Ćetković. Trener: Anto Vasović.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić, Đurđić 1, Marković, Subotić 2, Milojević, Pješivac 2, Basara, Trtović, Gajić, Radović 2, Ivanović, Smiljević. Trener: Aleksandar Filipović.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Tagovi

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama