Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Ватерполисти још једном бољи од Шапца за крај првог дела Суперлиге

Ватерполисти Црвене звезде савладали су у 9.колу Суперлиге Шабац на гостовању 7:4 (1:0, 3:3, 2:1, 1:0).

Одбрана је одлично функционисала на крају првог дела Суперлиге, што је донело и победу тиму Александра Филиповића, који у Шапцу није могао да рачуна на Николу Рађена и Милоша Вукићевића.

Први део игер завршен је резултатом 1:0 у корист нашег тима, голом Марка Радовића. У другој четвртини видели смо голеаду, прецизни су били Тубић два пута и Копцев за Шабац, Пјешивац два пута и Суботић за Црвену звезду.

У наставку Звезда је заиграла још бољу одбрану и једини гол у другом полувремену Шапчани су постигли преко преко Кристијана Шулца, бившег Звездиног ватерполисте. Суботић и Радовић су потврдили предност, а у последњем периоду Ђурђић победу, 4:7.

Суботић, Пјешивац и Радовић су погађали два пута, Ђурђић једном.

Лигашки део такмичења игра се ове сезоне по једнокружном систему, а након девет одиграних кола тимови ће се поделити у две групе, за пласман од 1. до 6. и од 7. до 10. места. У првој групи ће играит Нови Београд, Партизан, Раднички, Црвена звезда, Шабац и Војводина, а у другој Валис, Земун, Пролетер и Наис.

Такмичење се наставља 15. јануара, када ће клубови још једном одмерити снаге са ривалима из групе, с тим што ће заменити домаћинства. Потом ће уследити плеј-оф који ће стартовати од четвртфинала, у две утакмице (2. и 5. март), уз учешће осам најбоље пласираних екипа. Полуфинална (16. и 23. март и евентуално 2. април) и финална серија (11, 18. и евентуално 22. јун) играће се на две добијене утакмице.

Звезду до краја године очекује дуел против Стеауе у Букурешту и Фајнал фор Купа Србије 27-28.децембра у Београду, на којем брани трофеј.

ШАБАЦ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 4:7 (0:1, 3:3, 1:2, 0:1)
Шабац, базен: „Градски“. Судије: Путниковић и Миловић. Искључења: Шабац 9, Црвена звезда 8. Петерци: Шабац 2 (1).

ШАБАЦ: Филиповић, Вогел, Марковић, Репановић, Копцев 1, Васовић, Жежељ, Станић, Тубић 2, Шулц 1, Стојановић, Тонковић, Вукадиновић, Ћетковић. Тренер: Анто Васовић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић, Ђурђић 1, Марковић, Суботић 2, Милојевић, Пјешивац 2, Басара, Тртовић, Гајић, Радовић 2, Ивановић, Смиљевић. Тренер: Александар Филиповић.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Tагови

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама