Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Zvezda prvi finalista Kupa Srbije

Ub – Crvena zvezda 1:3 (18:25, 25:21, 16:25, 14:25)

Crvena zvezda je u finalu Kupa Srbije. Crveno-bele odbojkašice su i u revanš meču polufinala nacionalnog Kupa bile bolje od aktuelnog šampiona, ekipe Uba, ponovo slavile 3:1 i dobile priliku da se bore za prvi trofej u sezoni.

Posle početnog „ispitivanja snaga“ u kome su se ekipe smenjivale u vođstvu, Crvena zvezda se kod rezultata 8:7 odvojila najpre na tri poena, a onda angažovanom igrom tu razliku povećala do konačnih +7 za vođstvo 1:0 u setovima.

U drugom periodu manji pat u igri Zvezde domaće su iskoristile i odvojile se na 12:8. Crveno-bele su stigle do izjednačenja 14:14 i igralo se poen za poen dok domaći tim nije napravio novu seriju 5:0, prelomio rezultat i izjednačio u setovima na 1:1.

Treći period bolje su otvorile odbojkašice Uba. Do sredine seta bile u prednosti koja se kretala do +3 i to je bilo sve od aktuenih šampionki. Vrlo brzo se ušlo u „egal meč“, a onda se pokrenula „Zvezdina mašinerija“ i od 15:15 stigla do 25:16 i vođstva 2:1 u setovima.

U četvrtom, ispostavilo se poslednjem setu, na terenu je postojao samo jedan tim – Crvena zvezda. Izabranice trenera Vladisavljeva su perfektno odigrale poslednji period. Od starta su nametnule svoj ritam i lagano povećavale prednost koja je sredinom seta iznosila do 5 poena. Odlučnom igrom do kraha perioda crveno-bele su stigle do konačnih +9, pobede 3:1 u setovima i plasmana u prvo finale u sezoni.

Po završetku meča Aleksandar Vladisavljev nije krio zadovoljstvo zbog plasmana u finale.

– Veliki uspeh za naš klub, za naš tim. Plasman u finale Kupa Srbije posle dosta teške utakmice, pre svega psihološki. Odlična igra i pobeda na Ubu nad aktuelnim šampionom Srbije, učesnikom grupne faze Lige šampiona – u dahu je komentarisao Vladisavljev.

Strateg Zvezde se, potom, osvrnuo na igru svog tima.

– Prezadovoljan sam kako su devojke igrale. Mi smo, po starom običaju, ophrvani povredama i bolestima, ali devojke su dale 120% svojih mogućnosti. Veoma su dobro igrale, držale utakmicu pod kontrolom, od prvog poena. Nešto malo problema smo imali u drugom setu, ali vrlo brzo smo sve to vratili na mesto i oduzeli svaku nadu domaćinu da može preko nas do finala Kupa.

Vladisavljev je na kraju još jednom istakao da je ovo veliki uspeh tima koji vodi.

– Čestitke, pre svega, igračicama, potom mom Stručnom štabu, ali čestitke i svim ljudima u klubu. Mnogo smo želeli finale, mnogo smo se trudili da dođemo do njega i želja nam se ispunila. Tu se naš zadatak ne završava. Početkom marta ćemo uraditi sve da donesemo trofej u vitrine Crvene zvezde – naglasio je Vladisavljev.

Ime rivala u finalu Kupa Srbije, koje će se igrati na proleće, Crvena zvezda će saznati za sedam dana kad je na progranu revanš meč između Železničara i TENT-a. Prvi susret završen je pobedom Železničara 3:0.

Upravni odbor čestitao plasman u finale

Plasman u finale Kupa Srbije odbojkašicama Crvene zvezde prvi su iz Uprave kluba čestitali Sanja Malagurski, Nikola Rosić, Milan Vujko, Dragan Marković i Saša Žigić.

“Fantastičnom igrom i u revanš meču polufinala Kupa Srbije i drugom pobedom protiv ekipe Uba još jednom ste pokazale kako se bori za crveno-bele boje. Zalaganjem na terenu dale ste primer požrtvovanosti, jedinstva i snage koji uvek trebaju da odlikuju našu ekipu. Još jednom čestitamo plasman u finale i predstojeću borbu za prvi trofej u sezoni.”

Milan Vujko, član UO OK Crvena zvezda posebno se zahvalio navijačima koji su uz odbojkaške timove Crvene zvede ne samo na Banjici, već i na gostovanjima, i koji svojim bodrenjem daju “vetar u leđa” i pravi su “sedmi igrač” tima.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama