Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda ispustila pobedu protiv Partizana

U prvoj utakmici kvalifikacionog turnira Kupa Srbije, koji se danas i sutra igra u Novom Sadu, vaterpolistkinje Crvene zvezde odigrale su nerešeno sa Partizanom – 9:9.

Crveno-bele su vodile tokom većeg dela utakmice, u poslednji minut su ušle sa vođstvom od 9:7, ali je Partizan sedam sekundi pre kraja susreta izjednačio.

Posle pet minuta igre Zvezda je povela golom Ane Mamoglu, dok je poal minuta kasnije Sesilija Diaz Mesa duplirala prednost. U narednim minutima crveno-bele su održavale gol do dva prednosti, a sredinom druge četvrtine Zvezda je povela 5:2 i, nešto kasnije, 6:3. Partizan je u poslednjoj sekundi prvog poluvremena smanjio na 6:4, a jedini pogodak u trećoj četvrtini su postigle crno-bele igračice, za 6:5 pred početak odlučujućeg perioda.

Zvezda se ponovo odvojila golovima Mamoglu i Hristine Ilić i vodila je 8:5 četiri i po minuta pre kraja meča. Usledila su dva gola Ane Milićević i Kristine Miladinović, koje su tako vratile neizvesnost u utakmicu. Dva minuta pre kraja Mamoglu je povisila na 9:7, ali je Partizan iskoristio dve prilike sa igračem više u poslednjem minutu i stigao do nerešenog rezultata.

Ana Mamoglu je bila najefikasnija sa tri gola, dok je isti učinak kod crno-belih imala Mila Gluščević.

Večeras Crvena zvezda igra protiv Taša 2000, dok će Vojvodina odmeriti snage sa Partizanom.

Crvena zvezda – Partizan 9:9 (2:0, 4:4, 0:1, 3:4)
Crvena zvezda: Lazić, Pejčić 1, J. Lujić, Teodorović, I. Lujić 1, Mamoglu 3, Milovanović, Šarac, Diaz Mesa 2, Ilić 1, Gašić, Lukić 1, Dimitrijević, Todorovski. Trener: Ivan Filipić.

Partizan: Karličić, Ignjić, K. Trmčić, A. Milićević 1, A. Trmčić, Rudić 2, Gluščević 3, D. Milićević, Mandić, Miladinović 2, Andrejić, Đorđević, Nastić 1. Trener: Safet Hodžić.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama