Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Звезда испустила победу против Партизана

У првој утакмици квалификационог турнира Купа Србије, који се данас и сутра игра у Новом Саду, ватерполисткиње Црвене звезде одиграле су нерешено са Партизаном – 9:9.

Црвено-беле су водиле током већег дела утакмице, у последњи минут су ушле са вођством од 9:7, али је Партизан седам секунди пре краја сусрета изједначио.

После пет минута игре Звезда је повела голом Ане Мамоглу, док је поал минута касније Сесилија Диаз Меса дуплирала предност. У наредним минутима црвено-беле су одржавале гол до два предности, а средином друге четвртине Звезда је повела 5:2 и, нешто касније, 6:3. Партизан је у последњој секунди првог полувремена смањио на 6:4, а једини погодак у трећој четвртини су постигле црно-беле играчице, за 6:5 пред почетак одлучујућег периода.

Звезда се поново одвојила головима Мамоглу и Христине Илић и водила је 8:5 четири и по минута пре краја меча. Уследила су два гола Ане Милићевић и Кристине Миладиновић, које су тако вратиле неизвесност у утакмицу. Два минута пре краја Мамоглу је повисила на 9:7, али је Партизан искористио две прилике са играчем више у последњем минуту и стигао до нерешеног резултата.

Ана Мамоглу је била најефикаснија са три гола, док је исти учинак код црно-белих имала Мила Глушчевић.

Вечерас Црвена звезда игра против Таша 2000, док ће Војводина одмерити снаге са Партизаном.

Црвена звезда – Партизан 9:9 (2:0, 4:4, 0:1, 3:4)
Црвена звезда: Лазић, Пејчић 1, Ј. Лујић, Теодоровић, И. Лујић 1, Мамоглу 3, Миловановић, Шарац, Диаз Меса 2, Илић 1, Гашић, Лукић 1, Димитријевић, Тодоровски. Тренер: Иван Филипић.

Партизан: Карличић, Игњић, К. Трмчић, А. Милићевић 1, А. Трмчић, Рудић 2, Глушчевић 3, Д. Милићевић, Мандић, Миладиновић 2, Андрејић, Ђорђевић, Настић 1. Тренер: Сафет Хоџић.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама