Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

TSC (Bačka Topola) 2:3 Crvena zvezda (16.12.2021.)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu TSC-a u Bačkoj Topoli u 21. kolu prve faze domaćeg prvenstva 2021/22, i tako pobedom otišli na zimsku pauzu. Bila je to otvorena i napadačka utakmica, pre svega u prvom poluvremenu.

Zapretio je TSC u 2’ kada je Jug Stanojev ubacio loptu u prostor, a to se završilo lošim putem pored našeg gola. Eraković je pokušao u 4’ glavom posle slobodnjaka, a udarac mu je bio slab i previsok.

U 7’ Popović greši pri dodavanju na početku napada a Mihajlo Banjac to kažnjava golom za 1:0. Ivanić u 12’ krade loptu, dodaje ka Kataiju u kaznenom koji centrira, a Leandro mu je izbio loptu u aut. Pavkov u 14’ pogađa glavom prečku na centaršut Kataija.

Izjednačenje je stiglo minut kasnije. Bila je velika gužva i borba u kaznenom domaćih, a Mirko Ivanić je ugurao loptu u gol uz levu stativu na asistenciju Milana Rodića. Kanga u 17’ sa oko 19m šutira loše preko gola TSC-a. Slobodan Stanojlović u 18’ iz lepe akcije domaćih daje gol za 2:1 na asistenciju Banjca.

Gol je potvrđen konsultacijom sa VAR-om. Katai je sa 20-ak metara šutirao preko gola u 24’. Stanojlović je u 27’ iz teške pozicije sa oko 3-4m šutirao ka Popoviću koji izbacuje loptu u korner. Njegoš Petrović se povredio i prinudno izašao u 28’. Dragović je u 30’ prekinuo nezgodan centaršut Stanojeva.

Akcije TSC-a su u ovom periodu delovale mnogo tečnijim od naših. Pavkov u 32’ donosi novo izjednačenje na asistenciju Vukanovića. Banjac levom nogom u 33’ šutira pored našeg gola sa 20m.

Ivanić je iz daljine u 38’ šutirao visoko preko gola domaćih. Pri kraju poluvremena nije bilo šansi, ali zato jeste nekoliko grubih startova i prekršaja. Ostalo je 2:2 na poluvremenu.

Slavoljub Srnić je sa ivice šesnaesterca u 50’ uputio „bombu” malo pored desne stative gola domaćih. Aranđel Stojković iz velike daljine šutira malo preko prečke našeg gola u 53’.

Pavkov svojim drugim golom donosi Zvezdin prednost od 3:2 u 56’. Vukanović je primio dobar pas po desnoj strani, centrirao Ivaniću, golman Nenad Filipović mu je odbranio šut, ali Pavkov daje gol iz odbitka.

Imao je Pavkov još jednu dobru priliku u kaznenom domaćih u 63’, ali mu je Filipović odbranio šut. Katai i Eraković su pri kraju 64’ imali dobre šuteve koje je raspoloženi Filipović odbranio. Usledio je period od 10-ak minuta kada je pretežno TSC imao loptu ali nije mogao da stvori konkretnu priliku.

Obećavajući napad su imali u 80’ kada im je Eraković izbio centaršut u korner. Rišairo Živković je u ofsajd poziciji primio pas od Kataija i, nevezano što gol ne bi važio, pogodio je stativu na prazan gol. Propisno se obrukao u 86’.

Kanga je zatim centrirao iz velike daljine ka Kataiju koji slabo šutira glavom u gol rivala. TSC je imao korner u zadnjem minutu nadoknade vremena, nisu ga iskoristili, i na kraju je ostalo 3:2 za Zvezdu.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama