Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

ТСЦ (Бачка Топола) 2:3 Црвена звезда (16.12.2021.)

Фудбалери Црвене звезде савладали су екипу ТСЦ-а у Бачкој Тополи у 21. колу прве фазе домаћег првенства 2021/22, и тако победом отишли на зимску паузу. Била је то отворена и нападачка утакмица, пре свега у првом полувремену.

Запретио је ТСЦ у 2’ када је Југ Станојев убацио лопту у простор, а то се завршило лошим путем поред нашег гола. Ераковић је покушао у 4’ главом после слободњака, а ударац му је био слаб и превисок.

У 7’ Поповић греши при додавању на почетку напада а Михаjло Бањац то кажњава голом за 1:0. Иванић у 12’ краде лопту, додаје ка Катаију у казненом који центрира, а Леандро му је избио лопту у аут. Павков у 14’ погађа главом пречку на центаршут Катаија.

Изједначење је стигло минут касније. Била је велика гужва и борба у казненом домаћих, а Мирко Иванић је угурао лопту у гол уз леву стативу на асистенцију Милана Родића. Канга у 17’ са око 19m шутира лоше преко гола ТСЦ-а. Слободан Станојловић у 18’ из лепе акције домаћих даје гол за 2:1 на асистенцију Бањца.

Гол је потврђен консултацијом са VAR-ом. Катаи је са 20-ак метара шутирао преко гола у 24’. Станојловић је у 27’ из тешке позиције са око 3-4m шутирао ка Поповићу који избацује лопту у корнер. Његош Петровић се повредио и принудно изашао у 28’. Драговић је у 30’ прекинуо незгодан центаршут Станојева.

Акције ТСЦ-а су у овом периоду деловале много течнијим од наших. Павков у 32’ доноси ново изједначење на асистенцију Вукановића. Бањац левом ногом у 33’ шутира поред нашег гола са 20m.

Иванић је из даљине у 38’ шутирао високо преко гола домаћих. При крају полувремена није било шанси, али зато јесте неколико грубих стартова и прекршаја. Остало је 2:2 на полувремену.

Славољуб Срнић је са ивице шеснаестерца у 50’ упутио „бомбу” мало поред десне стативе гола домаћих. Аранђел Стојковић из велике даљине шутира мало преко пречке нашег гола у 53’.

Павков својим другим голом доноси Звездин предност од 3:2 у 56’. Вукановић је примио добар пас по десној страни, центрирао Иванићу, голман Ненад Филиповић му је одбранио шут, али Павков даје гол из одбитка.

Имао је Павков још једну добру прилику у казненом домаћих у 63’, али му је Филиповић одбранио шут. Катаи и Ераковић су при крају 64’ имали добре шутеве које је расположени Филиповић одбранио. Уследио је период од 10-ак минута када је претежно ТСЦ имао лопту али није могао да створи конкретну прилику.

Обећавајући напад су имали у 80’ када им је Ераковић избио центаршут у корнер. Ришаиро Живковић је у офсајд позицији примио пас од Катаија и, невезано што гол не би важио, погодио је стативу на празан гол. Прописно се обрукао у 86’.

Канга је затим центрирао из велике даљине ка Катаију који слабо шутира главом у гол ривала. ТСЦ је имао корнер у задњем минуту надокнаде времена, нису га искористили, и на крају је остало 3:2 за Звезду.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама