Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda promašivala, Radnik odneo bod

Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde su večeres neočekivano odigrali nerešeno sa ekipom Radnika.

Iako su celo vreme napadali i od samog početka utakmice stvarali lepe prilike za pogodak, crveno-beli su napravili veliki kiks i dozvolili protivniku da u poslednjim minutima ovog meča odnese bod sa Marakane.

Početak utakmice nije nagoveštavao ovakav ishod, a Zvezda je mogla i morala da već u prvom poluvremenu ostvari ubedljivije vođstvo. Katai je doveo crveno-bele u vođstvo nakon sigurno izvedenog penala (36. min), ali je isti igrač samo šest minuta kasnije promašio novi penal i umesto da Zvezda vodi 2:0 na semaforu se rezultat nije promenio.

I u drugom poluvremenu Zvezda je dominirala, ali nikako nije mogla da pronađe put do mreže gostiju. I onda, kako to obično biva, kada ne iskoristite svoje prilike, sledi kazna. Naime, u 83. minutu Radnik je krenuo u prvi konkretan napad i nakon centaršuta Stamenković glavom pogađa mrežu Borjana za konačnih 1:1. Zvezda je pokušala do kraja da dođe do pogotka, ali bezuspešno.

Crvena zvezda – Radnik 1:1 (1:0)

Stadion: „Rajko Mitić”, Beograd.

Gledalaca: 4286.

Sudija: Đorđe Maksimović.

Strelci:  Katai u 36. minutu (iz jedanaesterca) za Crvenu zvezdu, a Stamenković u 83. minutu za Radnik..

Žuti karton: Krstičić, Lazetić (Crvena zvezda), Jokić (Radnik).

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Dragović, Eraković, Rodić (od 58. Degenek), Srnić, Kanga (od 73. Nikolić), Katai (od 73. Krstičić), Ivanić, Ben ( od 58. Lazetić), Pavkov (od 58. Falko).

Rezerve: Gordić, Degenek, Pankov, Gobeljić, Krstičić, Stanić, Nikolić, Falko, Lazetić, Vukanović.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama