Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда промашивала, Радник однео бод

Фото: MN Press

Фудбалери Црвене звезде су вечерес неочекивано одиграли нерешено са екипом Радника.

Иако су цело време нападали и од самог почетка утакмице стварали лепе прилике за погодак, црвено-бели су направили велики кикс и дозволили противнику да у последњим минутима овог меча однесе бод са Маракане.

Почетак утакмице није наговештавао овакав исход, а Звезда је могла и морала да већ у првом полувремену оствари убедљивије вођство. Катаи је довео црвено-беле у вођство након сигурно изведеног пенала (36. мин), али је исти играч само шест минута касније промашио нови пенал и уместо да Звезда води 2:0 на семафору се резултат није променио.

И у другом полувремену Звезда је доминирала, али никако није могла да пронађе пут до мреже гостију. И онда, како то обично бива, када не искористите своје прилике, следи казна. Наиме, у 83. минуту Радник је кренуо у први конкретан напад и након центаршута Стаменковић главом погађа мрежу Борјана за коначних 1:1. Звезда је покушала до краја да дође до поготка, али безуспешно.

Црвена звезда – Радник 1:1 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић”, Београд.

Гледалаца: 4286.

Судија: Ђорђе Максимовић.

Стрелци:  Катаи у 36. минуту (из једанаестерца) за Црвену звезду, а Стаменковић у 83. минуту за Радник..

Жути картон: Крстичић, Лазетић (Црвена звезда), Јокић (Радник).

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Драговић, Ераковић, Родић (од 58. Дегенек), Срнић, Канга (од 73. Николић), Катаи (од 73. Крстичић), Иванић, Бен ( од 58. Лазетић), Павков (од 58. Фалко).

Резерве: Гордић, Дегенек, Панков, Гобељић, Крстичић, Станић, Николић, Фалко, Лазетић, Вукановић.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама