Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Crveno-bele pobedile Dinamo za kraj drugog turnira Dunav lige

U poslednjem kolu drugog turnira Dunav lige, koji se danas završio u Sentešu, vaterpolistkinje Crvene zvezde pobedile su Dinamo Bukurešt rezultatom 8:6 (3:1, 2:1, 2:3, 1:1) i posle osam odigranih mečeva u regionalnom takmičenju imaju šest pobeda, remi i poraz.

Crveno-bele su na startu turnira u Mađarskoj izgubile od Vojvodine 11:9, ali su u tom meču do samog kraja bile rezultatski u igri. Posle velikog preokreta Zvezda je pobedila Mladost rezultatom 11:10, potom je bila bolja od domaćeg, do tada neporaženog, Senteša sa 13:12, a turnir je završila trijumfom nad ekipom Dinama rezultatom 8:6.

Ekipa koju je predvodio Ivan Filipić, povela je preko Ive Lujić, a potom su prednost uvećavale Sesilija Diaz Mesa, Hristina Ilić i Tatjana Teodorović, za vođstvo od 5:1 dva minuta pre kraja prvog poluvremena. Dinamo je dva puta prilazio na “-2” u trećem periodu, da bi šest minuta pre kraja prišao i na samo gol zaostatka. Međutim, tri minuta kasnije Ana Mamoglu je postavio konačnih 8:6.

Dinamo Bukurešt – Crvena zvezda 6:8 (1:3, 1:2, 3:2, 1:1)
Dinamo: Toganel, Piedemonte, Šegalmi 1, Krismaru, Bonca, Oltaneu, Tot 1, Ganarabura, Melnčuk 1, Serbanesku 1, Karpatore 1, Lazar, Dvorzetka, Silađi 1.

Crvena zvezda: Lazić, Pejčić 1, J. Lujić, Teodorović 2, I. Lujić 1, Mamoglu 1, Milovanović, Šarac, Diaz Mesa 1, Ilić 2, Lukić, Todorovski, Dimitrijević.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama