Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Zvezda ponovo bolja od šampiona

Vojvodinaa – Crvena zvezda 1:3 (27:25, 20:25, 22:25, 23:25)

Derbi meč 11. kola Superlige Srbije između aktuelnog šampiona, ekipe Vojvodine i Crvene zvezde odigran u Novom Sadu završen je pobedom beogradskih crveno-belih 3:1

U prvom setu obe ekipe su imale periode u kojima su diktirale tempo i vodile. Na početku prednost su imali domaći, sredinom perioda Zvezda je bila u vođstvu, da bi u egal završnici aktuelni šampion imao više sreće i koncentracije i na razliku poveo 1:0 u setovima.

Zvezda je od početka drugog perioda bila dominantna. Vodili su Beograđani 5:1, 10:5, ali su domaći odbojkaši uspeli da uhvate priključak i stignu na 12:12. Mini preokret Vojvodine nije poremetio beogradske crveno-bele koji su vrlo brzo otišli na 20:15, a onda mirnom i sigurnom igrom stigli do pobede iI izjednčenja u setovim.

Gotovo identičan je bio treći period. Silovita Zvezda i brzo, ubedljivo vođstvo. Imali su Beograđani u nekoliko navrata +5, što je, ispostavilo se, bila dovoljna razlika da se izdrže napadi domaćina, zabeleži pobeda i povede 2:1.

I u poslednjem periodu igre beogradski tim je startovao furiozno, do sredine seta imao +7 – 12:5. Domaći su u drugom delu perioda uspeli da se približe na samo poen razlike, ali Zvezda nije dozvolila potpuni preokret, ovaj period rešila u svoju korist i na kraju slavila 3:1 u setovima.

Po završetku meča Igor Žakić, trener Crvene zvezde, bio je zadovoljan.

– Velika pobeda samim tim što je protiv direktnog rivala za prvo mesto, protiv ekipe koja je trenutno druga na tabeli, i što je ostvarena kod njih u Novom Sadu. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu iako je bilo dosta uspona i padova, situacija da od +5/6 dolazimo na +1 ili egal završnicu. Uspeli smo da izdržimo do kraja nalete dobre igre protivnika i u tome ostanemo strpljivi, a sa druge strane da, posle dužeg vremena, serverski odigramo dobro utakmicu. Upravo tim segmentom sam i najzadovoljniji. Uspeli smo da neutrališemo njihovu igru iz prvog napada, faktički ih u dosta situacija ostavili bez rešenja jer smo bili vrlo dobri u bloku i odbrani. Lepo smo iščitali igru protivnika. Malo smo se mučili na prijemu, ali smo uspeli da realizujemo situacije iz rasejanog prijema i teških lopti – bila je prva analiza Žakića.

Vremena za odmor posle revanš meča Kupa nije bilo mnogo, za oporavak još manje.

– Veoma sam zadovoljan reakcijom ekipe posle onakvog poraza u Kupu. Mislim da, iako to i dalje boli, sad malo manje boli posle ove pobede. Možemo biti zadovoljni ovim izdanjem, pokazali smo da poraz nije mnogo uticao na nas i da taj jedan poraz nije srušio sve što smo radili svih ovih meseci. Čestitam momcima na još jednoj pobedi i idemo dalje. Okrećemo se narednoj utakmici, imaćemo malo više vremena za odmor tako da očekujem da sledeće nedelje to izgleda još bolje – zaključio je Žakić.

Zvezda naredni meč igra 17.decembra kad će na svojoj “Banjici” ugostiti Spartak iz Ljiga. Meč se igra u 18,30.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama