Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Poraz crveno-belih dama

Crvena zvezda – Železničar 1:3 (25:21, 25:27, 16:25, 18:25)

U derbiju 11.kola Superlige Srbije za odbojkašice između Crvene zvezde i Železničara slavile su gošće iz Lajkovca 3:1. U ovom duelu crveno-bele su zbog povreda i bolesti igračica bile desetkovane, ali su uprkos tome u prva dva seta pružile odličnu partiju.

Silovit start crveno belih dama na otvaranju seta, Vrlo brzo su se odvojile na +6 – 9:3, potom i na 16:9. Gošće iz Lajkovca su uspevale da se približe na tri poena, ali bi to bilo sve. Crveno-bele im nisu ostavljale prostor da ozbiljnije zaprete i ovaj period igre rešile su u svoju korist 25:21.

U drugom setu početak je protekao u izjednačenoj igri, a onda su inicijativu preuzele gošće i povele najpre 8:6, a potom 11:7 i 13:9. Uspevale su crveno-bele da se približe na samo poen minusa, ali bi se go[‘e ponovo odvojile. Zvezda je stigla do izjednačenja 20:20, a odmah potom i prešla u vođstvo. Ušlo se u neizvesnu završnicu, igralo se poen za poena, a u “rezultatskoj klackalici” više sreće imale su odbojkašice Železničara i rezultat u setovima izjednačile na 1:1.

Od početka trećeg perioda gošć seu krenule svom snagom, nametnule svoj ritam i tokom celog seta bile u vođstvu koje su krunisale pobedom i vođstvom 2:1 u setovima.

Na krilima dva dobijena seta odbojkašice Železničara su furioznom igrale i u četvrtom periodu. Od početka seta bile su u vođstvu koje crveno-bele, uprkos velikoj motivisanosti i dobroj igri, nisu uspevale da ugroze. Na kraju slavlje Železničara ukupnim rezultatom 3:1.

Aleksandar Vladisavljev, trener Crvene zvezde, po završetku meč istakao je da je njegov tim, uprkos svim problemima, u prvom delu utakmice pružio dobru partiju,

– Prva dva seta smo igrali izvanredno sa timom koji smo mogli da izvedemo na teren. Nije dobro kad lekari kroje sastav. Postojala je mogućnost da još par igračica koje su, ipak skupile snagu i igrale, danas pauziraju. Prva dva seta devojke su bile veoma dobre. Dosta je bilo tu igra;ica koje u prethodnim mečevima nisu previše bile na terenu, ali su, zaista bile odlične. Mislim da smo bili blizu da dobijemo taj drugi set, a onda bi bilo pitanje kako bi se završila utakmica – bio je prvi komentar Vladisavljeva.

Strateg crveno-belih dama smatra da je ekipa Železničara umela da iskoristi svoju šansu za pobedu u derbiju nakon slavlja u drugom setu.

– Odlična ekipa Lajkovca je to okrenula u svoju korist i pre svega elementima servisa i prijema servisa nas nadvisila u 3. i 4.setu, zasluženo pobedila i ja im čestitam na tome.

Zvezdu već u sredu očekuje revanš meč polufinala Kupa Srbije protiv Uba. U prvom duelu crveno-bele su slavile 3:1. Na pitanje da li će Zvezda na Ubu biti kompletna Vladisavljev u ovom trenutku nema odgovor.

– To je pitanje pre svega za lekare, fizioterapute i sve ostale koji se bave devojkama. Ima tu raznih poblema, od prehlada, virusa, distorzije zglobova, diskus hernije… Meni je neprijatno da od početka sezone pričam o tim problemima, međutim, sad nam dolazi jako bitan meč. Moja želja je da one, pre svega, budu zdrave, a onda će pokazati koliko mogu i šta mogu. Siguran sam da onda imamo velike šanse da uđemo u finale Kupa – zaključio je Vladisavljev.

Zvezda se trenutno nalazi na 3.mestu. Vladisavljev ističe da je sezona duga, da u Prvenstvu ima još da se igra i da ovaj poraz ne znači ništa. Mislima su već svi okrenuti duelu protiv Uba u revanšu polufinala Kupa. Meč se igra u sredu.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama