Хокеј Хокеј/Извештаји

Одлична Звезда разбила Блед

Хокејаши Црвене звезде дочекали су данас екипу Бледа у оквиру 2. кола друге фазе регионалног такмичења. Црвено-бели оклопници су оправдали улогу фаворита и забележили своју прву победу у овој фази такмичења.

СКХЛ Црвена звезда – ХКМК Блед 8:2 (1:0, 4:2, 3:0)

Прва трећина протекла је у благој доминацији Звездиних хокејаша који су тек у последњем минуту овог периода успели да пронађу пут до мреже гостију. Павле Подунавац је сместио пак у мрежу Марка Јустина за 1:0 (асистенција Лештарић – Драговић).

У другом периоду Звезда је кренула фуриозно, али никако није успевала да смести плочицу у мрежу гостију. И како то обично бива, када не искористите своје прлике, стигне вас казна. Гости су из ничега успели да дођу до изједначења (1:1) преко Рока Јакопича. Ипак, добру игру црвено-бели су крунисали канонадом голова у наставку овог периода. Звезду је поново у вођство довео Игор Митровић (асистенција Јанковић – Подунавац), а на 3:1 повисио је Угљеша Новаковић (асистенција Драговић – Лештарић). Наставила је Звезда са опсадом гола гостију, па је Роберт Сабадош повисио на 4:1. Да ту не буде крај Звездиних голова у овој трећи, побринуо се Новаковић Угљеша који је својим другим голом доне предност црвено-белима од 5:1 (асистенција Драговић – Подунавац). До краја овог дела игре гости су успели да постигну још један погодак преко Рожле Бохинца и тако смање на 5:2.

Звезда је наставила да решета мрежу гостију и у трећем периоду. На 6:2 повисио је Роберт Сабадош (асистенција Драговић – Новаковић), а на 7:2 повисио је Реља Јовановић (асистенција Крављанац). Коначних 8:2 дело је Марка Младеновића (асистенција Шпањевић).

Црвена звезда: Ранковић, Бодиш, Драговић (4 ас), Лештарић (2 ас), Новаковић 2 (1 ас), Подунавац 1 (1 ас), Сабадош 2, Јанковић (1 ас), Митровић 1, Младеновић 1, Шпањевић (1 ас), Цвик, Анић, Јовановић 1, Крављанац (1 ас), Стојановић, Вуковић, Милошевић. Тренер: Бера

Блед: Јустин, Ферчеј, Бохинц 1, Јакопич 1 (1 ас), Свете Мићић, Тишлар, Ј. Вилман, Арх, Розман, Содја Залокар, Б. Вилман, Зупан, Ј. Борсе, Т. Борсе. Тренр: Тусек 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама