Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звездин реми за прво место у групи Ф

Фудбалери Црвене звезде су ремизирали против Браге (1:1) на стадиону “Мунисипал” у оквиру шестог кола групне фазе Лиге Европе. Изабраници Дејана Станковића су приказали сјајну игру и, захваљујући нерешеном резултату против португалског представника, са 11 бодова освојили прво месту у групи Ф и изборили директан пласман у осмину финала другог по јачини такмичењу на Старом континенту.

 

Брага – Црвена звезда 1:1 (0:0)
 
Стадион: “Мунисипал”.
 
Судија: Марко Гвида (Италија).
 
Стрелци: Галено у 50. минуту из једанаестерца за Брагу, а Александар Катаи у 70. минуту из једанаестерца за Црвену Звезду.
 
Жути картони: Диего Леите (Брага), Катаи, Драговић, Дегенек  (Црвена зведа).
 
Брага: Матеус, Коуто, Оливеира, Леите (од 83. Гонзалес), Раул Силва, Ал Мусрати, А. Орта (од 71. Минеиро), Галено (од 65. Моура), Медеирос (од 71. Абел Руиз), Оливеира (од 83. Пјасон), Р. Орта.
 
Резерве: Тиаго Са, Тормена, Абел Руиз, Пјасон, Гонзалес, Чикињо, Минеиро, Горби, Фабиано, Моура, Бруно Родригес, Фернадес.
 
Црвена звезда: Борјан, Ераковић, Драговић, Панков (од 77. Дегенек), Гобељић (од 62. Гајић), Родић, Срнић (од 62. Ел Фарду Бен), Канга, Иванић, Катаи (од 77. Крстичић), Живковић (од 62. Павков).
 
Резерве: Поповић, Гордић, Гајић, Дегенек, Крстичић, Станић, Лазетић, Ел Фарду Бен, Павков.
 
Кренули су офанзивно наши првотимци, а прву “претњу” у казненом простору Браге видели смо већ у првом минуту сусрета. Иванић је одлично сачувао лопту и покушао да пронађе Живковића, међутим домаћи тим је успео да се одбрани. Играо се шести минут када је Родић послао сјајну дијагоналу према Живковићу, није било недозвољене позиције, али нажалост су милиметри делили Звездиног нападача да врхом копачке примири лопту. Борјан је доказао још једном своју класу у 10. минуту када је одбранио ударац Рикарда Орте са ивице казненог простора и сачувао своју мрежу.
 
Наставили су да прете наши играчи, а одличну прилику имали су Катаи и Канга у 11. минуту. Прво је Катаи искористио добар пас Иванића, “лажњаком” преварио Леитеа, али је Португалац успео у последњем тренутку да изблокира шут Звездине “десетке”. У истом нападу лопта се одбила до Канге који је шутирао у свом стилу са 25 метара, лопта је ишла у “малу мрежу”, а овога пута Матеус је врховима прстију успео да одбрани ударац. Управо након шута Канге уследио је ударац из угла. Катаи је “заврнуо” лопту у гол, а поново је чувар мреже Браге интервенисао крајњим напорима.
 
У 17. минуту Звезда је покушала да изненади дефанзивну линију Браге. Катаи је брзо извео слободан ударац, Ераковић је закачио лопту која је прошла веома близу оквира гола, али се наш штопер налазио у недозвољеној позицији. Гобељић је пробио по десном боку и убацио оштру лопту на прву стативу према Живковићу, који се одлично кретао, у 36. минуту. На крају је Раул Силва интервенисао у последњем тренутку испред најстуренијег играча нашег тима и избацио лопту у корнер. У 40. минуту Катаи је пронашао Иванића на средини терена, а фудбалер рођен у Бачком Јарку је гађао унутрашњим делом стопала даљи угао гола Матеуса и озбиљно “намучио” чувара мреже екипе из Португала који је ипак успео да заустави ударац. 
 
Иако је наш тим ушао добро у друго полувреме Брага је дошла до предности у 50. минуту поготком Галена из једанаестерца. У 57. минуту Иванић је послао врхунско додавање у простор за Гобељића који је, слично као и у првом полувремену, центрирао оштро и снажно на прву стативу, али је овога пута Леите интервенисао и спречио озбиљну шансу за Живковића. Троструку измену извршио је Дејан Станковић у 62. минуту. У игру су ишли Милан Гајић, Ел Фарду Бен и Милан Павков, а терен су напустили Марко Гобељић, Славољуб Срнић и Ришаиро Живковић.
 
Играо се 67. минут када је Бен центрирао из слободног ударац, у казненом простору фаулиран је Панков од стране Леитеа, а Марко Гвида је без размишљања показао на белу тачку. Одговорност је преузео Александар Катаи који је веома прецизним ударцем по средини гола “надмудрио” Матеуса и донео изједначење београдским црвено-белима у 70. минуту. Наставио је да мења шеф стручног штаба, а последње две измене извршио је Дејан Станковић у 77. минуту меча. На терен су ушли Милош Дегенек и Ненад Крстичић, а игру су напустили Радован Панков и стрелац јединог поготка за наш тим на данашњем мечу Александар Катаи. До краја меча наш тим се организовано бранио и покушавао да дође до победе преко контра напада. Захваљујући ремију на стадиону “Мунисипал” у Португалу наш тим је са 11 бодова изборио прво место у групи Ф и директан пласман у осмину финала Лиге Европе.
 

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама