Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Crveno-beli bez finala

Crvena zvezda – Mladi radnik 1:3 (22:25, 28:30, 29:27, 18:25)

Revanš meč polufinala Kupa Srbije za odbojkaše između Crvene zvezde i Mladog radnika pripao je gostima iz Požarevca koji su slavili 3:1. Prvi meč u Požarevcu završen je istim rezultatom, ali je zbog boljeg set količnika u finale prošao Mladi radnik.

Izjednačena igra na početku meča. Ekipe su se smenjivale u vođstvu sve dok se Mladi radnik nije odvojio na tri poena razlike – 15:12. Zvezda je uspevala da izjednači na 15:15, potom i na 21:21, ali gosti iz Požarevca nisu ostavljali prostor za preokret i na kraju dobili prvi period igre 25:21.

U drugom setu domaći odbojkaši su bolje počeli i do sredine perioda imali prednost. Mladi radnik je uspeo da stigne minus, a potom i pređe u vođstvo, pa je Zvezda ponovo jurila rezultat. Kad su stigli do izjednačenja na 23:23 ušlo se u neizvesnu završnicu i set se igrao na razliku. U igri nerava više koncentracije i strpljenje imali su gosti koji su poveli 2:0 u setovima.

Treći period meča ponovo bolje otvaraju gosti, brzo odlaze na +3, ali Zvezda uspeva da preokrene i povede 6:3. Prednost od dva poena crveno-beli su uspevali da održe do 10:8, a onda serijom 4:0 Mladi radnik prelazi u vođstvo. Zvezda se nije predavala, ginuli su crveno-beli za svaku loptu što im se vratilo novim vođstvom 15:14. U narednim minutima ekipe su se smenjivale u vođstvu koje nije prelazilo dva poena razlike. Imala je Zvezda set loptu 24:22, ali je propustila priliku da završi set i smanji vođstvo rivala. Ponovo se igralo na razliku, s tim što je Zvezda jurila rezultat. Sa dva sjajna servisa Meljanca, od čega je jedan bio as, domaći tim je stigao do prednosti 29:27 i smanjio vođstvo rivala na 2:1.

Na krilima slavlja u 3.setu Zvezda je u četvrtom periodu krenula silovito i do sredine seta održavala prednost. Kod vođstva crveno-belih 9:7 gosti su napravili seriju 1:8 kojom su, ispostavilo se prelomilo set i uveli ga u mirnu završnicu. Na kraju slavlje sa sedam poena prednosti i plasma u finale nacionalnog Kupa.

Po završetku meča Igor Žakić, trener Crvene zvezde, nije krio razočarenje zbog eliminacije njegovog tima istakavši da se I ovoga puta statistika pokazala tačnom da je teško u jednoj sezoni ekipu obiti četiri puta.

– Mislim da je glavni razlog našeg poraza to što su oni bili hrabriji danas. To se videlo u element servisa sa naše i sa njihove strane. Isto tako mislim das u primački bili izuzetni danas i da su iskoristili šansu koja im se pružila našom nešto slabijom igrom. Jeste svaki set bio na razliku, osim poslednjeg, i jeste bio na jednu loptu, ali mislim da je momentum cele utakmice bio na njihovoj strani.

Žakić smatra da gosti nisu više želeli pobedu, iako je, možda, tako delovalo, ali da iz ovog poraza Zvezda mora da izvuče pouke

– Neće niko doći ovde sam da se dobije i moramo u svakom momentu da dajemo maksimum kako bi napravili rezultat. Ekipa Mladog radnika sasvim zasluženo je prošla u finale gde im želim svu sreću. Nama ostaje da se okrenemo obavezama u prvenstvu, da probamo da nastavimo kontinuitet dobrih igara i da već u petak a “peremo fleke”o dove utakmice i u Novom Sadu probamo da trijumfujemo – zaključio je Žakić.

Zvezda se sad okreće takmičenju u Superligi, a novi ispit je očekuje već za tri dana. Gostuju aktuelnom šampionu, ekipi Vojvodine.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama