Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Napredak – Crvena zvezda 0:2 (0:2)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su kruševački Napredak sa 2:0 na gostujućem terenu u okviru 19. kola Superlige Srbije. Izabranici Dejana Stankovića su još jednom odlučnom partijom došli do nova tri boda i ujedno 16 prvenstvene pobede. Beogradski crveno-beli su prikazali sjajnu partiju na stadionu “Mladost” u Kruševcu, a u strelce za naš tim su se upisali Milan Rodić i Aleksandar Katai. 

 

Napredak – Crvena zvezda 0:2 (0:2)
 
Stadion: “Mladost”, Kruševac.
 
Sudija: Novak Simović.
 
Strelci: Rodić u 5. i Katai u 43. minutu.
 
Žuti kartoni: Jovanović (Napredak), Ivanić (Crvena zvezda).
 
Napredak: Jordanov, S. Jovanović, Marinković (od 10. Bačanin), Kerkez, Đuričković, Mršić, Stevanović (od 87. Ivanić), Marjanović, Rašković (od 66. Kočić), Đ. Jovanović (od 66. Krstić), Ćuković.
 
Rezerve: Brkić, Kunić, Kočić, Dabić, Mitić, Todorović, Spremo, Krstić, Ivanić, Miladinović, Bačanin.
 
Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Eraković, Dragović, Rodić, Petrović, Kanga (od 77. Krstičić), Ivanić (od 90. Stanić), Katai (od 77. Lazetić), Ben (od 46. Živković), Pavkov (od 66. Srnić).
 
Rezerve: Gordić, Degenek, Pankov, Krstičić, Stanić, Lazetić, Živković, Srnić, Gobeljić, Vukanović.
 
Ušli su ofanzivno fudbaleri Crvene zvezde u meč, a inicijativa u uvodnom delu naše ekipe se isplatila već u 5. minutu utakmice. Katai je izveo odličan korner na prvu stativu, Eraković je glavom prebacio loptu na drugu kraj peterca, a sve to je sjajno ispratio Rodić kome nije bilo teško da zatrese mrežu ekipe Napredka za prednost od 1:0. Nastavili su beogradski crveno-beli da napadaju prema golu Jordanova, a u 11. minutu Ivanić je snažno šutirao sa distance. Međutim, udarac veznog fudbalera našeg tima je krajnjim naporima čuvar mreže domaće ekipe skrenuo u korner. Odlično su kombinovali Ivanić i Katai na desnom boku u 16. minutu igre, potom je Ivanić pronašao Pavkova u kaznenom prostoru nakon čega je snažno šutirao Zvezdin centarfor, ali je njegov pokušaj bio izblokiran. Pokušao je Gajić sa velike udaljenosti u 19. minutu, ali nije bio precizan. 
 
U 28. minutu Katai je odlično probio odbranu Napretka po levom boku potom odličnim centaršutem pronašao Bena. Reprezentativac Komorskih ostrva je lepo primirio loptu, a potom šutirao snažno, međutim njegov pokušaj je izblokiran. Posle samo dva minuta ponovo je desetka našeg tima bila u ulozi asistenta. Ovoga puta je Katai centrirao iz slobodnog udarca, a najviši u kaznenom prostoru domaće ekipe bio je Eraković koji je uputio odlučan udarac glavom, ali je lopta otišla preko prečke. Ređale su se šanse pred golom Napretka, a u sledećem napadu Kanga je gađao unutrašnjim delom stopala sa ivice šesnaesterca, međutim lopta je prošla tik pored leve stative gola Jordanova. Ponovo je Eraković bio najopasniji u kaznenom prostoru ekipe iz Kruševca posle prekida. Šutirao je mladi štoper našeg tima nakon gužve u kaznenom prostoru, ali nije uspeo da pogodi okvir gola.
 
Veliku šansu je imao El Fardu Ben u 38. minutu. Gajić je odložio povratni pas prema Kangi, a iskusni vezni fudbaler je “lucidnim” pasom proigrao Bena koji je u situaciji “jedan na jedan” uspeo da matira Jordanova, ali ne i da pogodi mrežu. Igrao se 43. minut kada se majstoriskim potezom u strelce upisao Katai. Petrović je poslao izvanrendan pas prema Kataiju koji je “bocnuo” čuvara mreže protivničke ekipe i još jednom pokazao svoj magiju na terenu. Probao je Katai i udarcem sa distance da se još jednom upiše u strelce, ali je ovog puta Jordanov bio dobro postavljen.
 
Izvršio je Dejan Stanković prvu izmenu na startu drugog dela igre, u igru je ušao Rišairo Živković, a teren je napustio El Fardu Ben. Zapretila je Zvezda upravo preko Živkovića u 50. minutu. Kanga je poslao prelepo dodavanje u prostor, Živković je pokazao svoju brzinu i na kraju šutirao iskosa, ali je Jordanov bio dobro postavljen. Mogli su fudbaleri Napretka da smanje prednost samo minut kasnije. Đuričković je pogodio stativu, a Bačanin je iz ofsajd pozicije poslao mrežu kako je kasnije potvrdila i VAR soba. Pokušao je Katai iz slobodnog udarca u 56. minutu da lobuje Jordanova, ali je malo nedostajalo našem krilnom napadaču da na “lukav” način savlada čuvara mreže Napretka. 
 
Samo minut kasnije gađao je Katai sa ivice kaznenog prostora dalji ugao protivničkog gola i ponovo pokazao da je jedan od najboljih igrača na terenu. Međutim, centrimetri su nedostajali fudbaleru rođenom u Srbobranu da postigne drugi pogodak na  meču. Nastavio je da menja Dejan Stanković pa se od 66. minuta na terenu našao Slavoljub Srnić, dok je igru napustio Milan Pavkov. U 77. minutu dvostruku promenu napravio je šef stručnog našeg tima. Mladi talentovani napadač Marko Lazetić je zamenio Aleksandra Kataija strelca drugog pogotka za naš tim, dok je Nenad Krstičić ušao u igru umesto Gelora Kange. Šutirao je snažno i veoma precizno Gajić sa 25 metara u 83. minutu, ali je Jordanov poslednjim naporima uspeo da prebaci loptu preko prečke. U sledećem napadu našeg tima probao je i Ivanić sa velike distance, međutim šutirao je pravo u čuvara mreže ekipe iz Kruševca.  Poslednju promenu izvršio je Dejan Stanković na utakmici. Upisao je nastup na stadionu “Mladost” i Petar Stanić koji je zamenio Mirka Ivanića. Naši prvotimci su mirnom igrom priveli meč kraju i upisali novu šesnaestu pobedu u Superligi Srbije.
 

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama