Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Да се од старта адаптирамо на терен

Фудбалери Црвене звезде ће у оквиру 19. кола Суперлиге Србије гостовати Напретку у Крушевцу сутра од 13 часова и 30 минута, а очекивања пред сусрет изнео је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић.

– Очекивања се не менају и циљеви су исти. Пред нама је тешко гостовање. Свака три дана смо на терену и осети се умор и фали мало енергије, али воља и однос су увек прави. И за ову утакмицу се спремамо као да је последња, знамо колико нам значи. Још мало их има до полусезоне и све су битне. Оптимистично гледамо на све. Сутра ће најјачи тим изаћи у Крушевцу – почео је Станковић.

Свестан је шеф стручног штаба нашег тима да ће црвено-бели морати што пре да се адаптирају на терен у Крушевцу.

– Мораћемо што пре да се адаптирамо на терен, од првог минута. Тренер Ђуричић ради одличан посао, стил му је препознатљив, екипа је пуна самопоуздања. Зна у сваком моменту шта ради, одлична транзиција, одузимају лопте, одмах је пас у напред и напад на дубину. Захтевни су као противник. Уз дужно поштоване, ценим његов рад, искусан је тренер и „стари лисац“. Честитам му на свему што је урадио до сада. Надам се да је боље здравствено и да ће бити на клупи да се поздравимо. Нама ништа сем победе не игра. Искусна су екипа. Марјановић ми се свиђа фудбалски. Много причамо о њему, лидер на терену, где год да га ставиш – сналази се врхунски, показао је то и у Крагујевцу против Радничког, где је ушао сам у две шансе, дао гол. Такође, нападач Бачанин, добро задржава лопту, отвара простор. Наравно, и наш Васиљевић. Стицајем околности, два пута је био на припрема са нама, на Дивчибарама је доживео тешку повреду. За њега је битно да брани и гради каријеру. Стамен је, висок, технички добар голман, имаће мотив да се докаже.

Говорио је Станковић и о здравственом билтену.

– Само Саного и Николић су ван строја. Драговић се вратио, Живковић такође, биће у протоколу обојица, а Диони неће. Има ту истегнућа, проблема, али гледамо велике ствари. Неће играти само онај који баш не буде могао.

Црвену звезду до полусезоне чекају четири важне утакмице, свестан је тога и наш тренер.

– Много су важне утакмице. Кључне су у низу који води до завршетка првенства, али не мислим да ће оне одлучити ко ће бити први. Да, имамо два тешка гостовања, Напретку и ТСЦ-у, поготово ће бити незгодно јер играмо на свака три дана. Ту је и Брага. То је практично утакмица као шеснаестина финала Лиге Европе. Можеш да направиш нешто огромно за клуб и навијаче. Биће нам тешко. То су два јака фронта, али нећемо одустати. Утакмице ће бити кључне и морају се добити. Тако размишљамо.

Станковић сматра да фудбалери нису засићени играња у Звезди.

– Замор можда, али засићеност не. Однос им је максималан. Не може сваки пут да се буде бриљантан и да то буде како треба. Моја тактика против Вождовца је било да са мало напора дођемо до максималног учинка. Нисмо ми рискирали да смо могли да изгубимо, али нисмо били онакви на шта је публика навикла. Има и до тактике, изашли смо 4-4-2. Могли смо дати још један или два гола, а циљ је био да са мање енергије дођемо до пуног учинка. Разумем, навијач Звезде има право да очекује од нас и боље, и јаче, и ефикасније, али не можемо од дрвета да не видимо шуму. То је маратон који трчимо, да ли ће то бити спринт или ћемо некад да ходамо, све улази у службу циља – титуле. Навијач Звезде има право да покаже шта мисли, али изјаве после меча које дајем су такве да са будем превише емотиван. Много емотивно све доживљавам. Када би избацили то обраћање после утакмице, о неким стварима не би ни причали. И ја сам пре свега навијач Звезде и хоћу да заштитим играче, али хајде да будемо сви заједно. Чека нас доста битака да победимо у „рату“.

Ипак, сматра да увек треба тежити бољем.

– У Лучанима смо победили 5:1, па Спартак 3:0, нико тад није питао може ли брже или ефикасније. Може и брже и боље, али и то је одабир играча и тактике и свега како бисмо имали утакмицу под контролом. Нисам желео превише ризика и умора. Хтео сам и да одморим играче, а нико не прича о томе ко је био ван тима услед кадровских проблема. Ослањам се на сваког првотимца, јер сви заслужују дрес Звезде. Битан је коначан циљ, добили смо заосталу утакмицу.

Утакмице се играју на свака три дана, а корекције се врше у ходу.

– На крају сводимо рачуне. Немамо времена да видимо дал је неко могао боље да центрира, затвори или скочи. Сигурно да јесте, али просто немамо довољно времена између утакмица. Гледам да их освежим и одморим, да им ум и тело буду спремни за све то. Може боље, причам о томе, више кроз анализу, него сам рад на терену. Незгодно је деловати у високом интензитету кад се игра на три дана. Али да, анализа, прича и корекције како би се исправило шта треба – закључио је Станковић.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама