Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezdino savršeno veče u Sankt Peterburgu

Foto: Euroleague.net

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su svoju petu pobedu u ovogodišnjoj evroligaškoj sezoni. Nakon tri uzastopna poraza (Baskonija, Real i Uniks) niko nije očekivao da će naši košarkaši uspeti da ostvare povoljan ishod protiv protivnika koji do tog trenutka imao skor od osam pobeda i četiri poraza.

Zenit – Crvena zvezda 58:69 (16:23, 12:19, 12:16, 18:11)

Ipak, crveno-beli su večeras pokazali da znaju i umeju i odigrali su verovatno jedan od svojih najboljih mečeva ove sezone. Od samog početka, pa sve do kraja utakmice četa Dejana Radonjića držala je kontrolu u meču i vodila celo vreme. Čak i u trenucima kada crveno-bele nije služio šut za tri poena, koji je generalno bio loš u celom meču, Zvezda je povećavala svoju prednost zahvaljujući odličnoj odbrani i strpljivom napadu.

Kada se pogleda krajnji rezultat od “samo” 11 poena razlike i kada se uzme u obzir da je Zenit zaustavljen na 58 poena, onda se može reći da je ovo bilo blistavo i zvezdano veče naših košarkaša. Zvezda je prve tri četvrtine rešila u svoju korist, a zanimljivo je da su u drugoj i trećoj domaćini postigli svega po 12 poena. Takođe, raduje da se Eron Vajt vratio na parket i nadamo se da će on biti veliko pojačanje u nastavku sezone.

Nejt Volters je večeras bio najefikasniji sa 14 poena (5 sk, 3 as), a pratili su ga odlični Kalinić i Kuzmić sa po 11 poena.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama