Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звездино савршено вече у Санкт Петербургу

Фото: Euroleague.net

Кошаркаши Црвене звезде остварили су своју пету победу у овогодишњој евролигашкој сезони. Након три узастопна пораза (Басконија, Реал и Уникс) нико није очекивао да ће наши кошаркаши успети да остваре повољан исход против противника који до тог тренутка имао скор од осам победа и четири пораза.

Зенит – Црвена звезда 58:69 (16:23, 12:19, 12:16, 18:11)

Ипак, црвено-бели су вечерас показали да знају и умеју и одиграли су вероватно један од својих најбољих мечева ове сезоне. Од самог почетка, па све до краја утакмице чета Дејана Радоњића држала је контролу у мечу и водила цело време. Чак и у тренуцима када црвено-беле није служио шут за три поена, који је генерално био лош у целом мечу, Звезда је повећавала своју предност захваљујући одличној одбрани и стрпљивом нападу.

Када се погледа крајњи резултат од “само” 11 поена разлике и када се узме у обзир да је Зенит заустављен на 58 поена, онда се може рећи да је ово било блиставо и звездано вече наших кошаркаша. Звезда је прве три четвртине решила у своју корист, а занимљиво је да су у другој и трећој домаћини постигли свега по 12 поена. Такође, радује да се Ерон Вајт вратио на паркет и надамо се да ће он бити велико појачање у наставку сезоне.

Нејт Волтерс је вечерас био најефикаснији са 14 поена (5 ск, 3 ас), а пратили су га одлични Калинић и Кузмић са по 11 поена.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама