Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Rukometaši osvojili Kup Beograda

RK Crvena zvezda Grundfos osvajač je Kupa Beograda za sezonu 2021/22. Crveno-beli su u finalu regiona Beograd savladali Obilić 39:27 (21:18) i obezbedili plasman u pretkolo Kupa Branislav Pokrajac.

Crveno-bele će na putu do četvrtfinala čekati duel protiv ekipa koji su protekle sezone završili od 5. do 8.mesta ARKUS lige, a to su: Dinamo Pančevo, Dubočica, Radnički Kragujevac ili Rudar iz Kostolca, ekipe koje i ove sezone igraju plej-of ARKUS lige. UZ Crvenu zvezdu plasman u pretkolo obezbediće pobednici Kupa regiona Vojvodina, Istok i Zapad RS Centralne Srbije.

Crvena zvezda je prethodno savladala Sinđelić 39:16, dok je Obilić bio uspešniji od Rekreativa. U finalnom duelu nije bilo puno problema za crveno-bele. Obilić je imao početnu inicijativu i prednost, vodio i 9:6 u 9.minutu, ali je posle gola kapitena Ivana Horvata tačno na sredini poluvremena za prvo izjednačenje (11:11), Crvena zvezda vrlo brzo serijom od tri vezana gola preuzela kontrolu nad utakmicom i tu razliku potvrdila pred poluvreme golom Draška Nenadića, (18:21).

Iako je utakmica igrana u „Šumicama“, Obilić je bio nominalni domaćin, a Crvena zvezda uspela da se kao „gost“ u drugom poluvremenu u potpunosti odlepi i u serijama prelomi utakmicu. Jednom takvom serijom je završena utakmica, Nemanja Jović je postavio konačnih 39:27 i najavio podizanje trofeja.

Viktor Matičić je bio uspešan 11 puta, isto kao i u meču protiv Sinđelića, pratili su ga Nemanja Vučićević sa 6, po 4 su postigli Draško Nenadić, Radisav Laković i Luka Kikanović.

Pehar je podigao kapiten Ivan Horvat, a poslednji put kada su podizali pehar grada, crveno-beli su išli do samog kraja i podigli pehar Kupa Srbije. Nadamo se istom scenariju i peharu u rukama Zvezdinog kapitena i deteta, Ivana Horvata.

U nedelju protiv istog protivnika, na istom mestu, u okviru 12.kola grupe A ARKUS lige od 18 časova.

OBILIĆ – CRVENA ZVEZDA Grundfos 27:39 (18:21)
Beograd, hala: „Šumice“. Gledalaca: 50. Sudije: Branislav Nenadić i Darko Stefanović (Beograd). Isključenja: Obilić 8, Crvena zvezda 10 minuta. Sedmerci: Obilić 5(4), Crvena zvezda 5(5).

OBILIĆ: Radović, Savić, Jovanović, Topalović, Popović, Jedoksić, Cvijetić 7(4), Gojković, Teodorović 4, Jovanović 6, Milutinović 2, Gudurić 3, Vuković 2, Vujičić 1, Antić 1, Tasić 1. Trener: Marko Pavlović

CRVENA ZVEZDA Grundfos: Đurović 2, Horvat 3, Simić, Nenadić 4, Jović 1, Gemaljević, Majes 1, Jelić, Matičić 11(5), Blagojević 1, Laković 4, Marinković, Kikanović 4, Vučićević 6, Petrović 1, Atanasov. Trener: Anton Bukilić

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama