Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Odlično drugo poluvreme za drugi trijumf u Evrokupu i plej-of nadu

Košarkašice Crvene zvezde mts savladale su poljski Bidgošč u poslednjem, 6.kolu grupe E Evrokupa u hali u Železniku 73-69 (16-19, 18-21, 21-12, 18-17). Odluka o plasmanu u plej-of nakon kompletiranja poslednjeg kola.

Potpuno relaksirane Poljakinje, koje su bez pritiska ušle u utakmicu jer su i pre poslednjeg kola znale za svoj status, bile su blizu iznenađenja i prvog trijumfa. Imale su i dvocifrenu razliku predvođene Džilijen Alejn, uz pomoć Majkle Hauzer i Angelike Stankievic, ali su crveno-bele u drugom poluvremenu, još jednom, pokazale karakter i izvojevale pobedu koja može doneti i prolaz u plej-of.

Crveno-bele su bolje otvorile utakmice, povele 8-4 zatim i 11-8, ali je od tog trenutka Bidgošč serijom 9-0 preuzeo kontrolu nad utakmicom, (11-17). Milica Bojović je vezala pet poena i smanjila minusa za kraj prvog perioda igre, (16-19). Alejn je već u prvoj četvrtini imala 8 poena uz pet skokova, u drugom delu je dodatno poboljšala učinak. Sredinom druge četvrtine je ostvarila dabl-dabl učinak i donela dvocifrenu razliku svom timu, (21-32). Gošće su mini serijama kontrolisale vođstvo, Zvezda uspela da preko Nađe Nedeljkov, zatim i Milice Bojović prepolovi minus. Maša Janković je prve poene postigla sa penala u finišu, zatim je nakon odlične odbrane i ukradene lopte polaganjem završila akciju, a Majkla Hauzer vratila prednost na +6 Bidgošču pred odmor, (34-40), uz 19 poena Alejn.

Treći kvartal je doneo potpuni preokret. Crvena zvezda je došla do svog ritma, uspela da odigra odbranu na visokom nivou, što je poremetilo Bidgošč i zandem Hauzer-Alejn, a Milica Bojović je uspela da nadigra Alejn na oba koša, što je uz poene Maše Janković donelo preokret. Šampionke Srbije su serijom 9-0 preuzele vođstvo i odbranile na kraju četvrtine za 55-52 pred poslednjih deset minuta.

U poslednjoj četvrtini naš tim je imao minimalnu razliku tokom većeg dela, gošće su trojkama Mihalik i Fontejn, uz prodore neugodne Stankievic održavale neizvesnost. Bitne trojke na drugoj strani postigle su Alison Švagmejer i Maša Janković, koja je potvrdila razliku na dva minuta pre kraja, (73-67). Na isteku 38.minuta Alejn je postigla poene i to su bili poslednji koševi na utakmici. Bidgošč nije iskoristio nekoliko otvorenih šuteva, a i pored agresivne odbrane na drugoj strani, Zvezda je sačuvala prednost, ne i dovoljnu za miran san, ali dovoljnu za drugu pobedu u Evrokupu, 73-69.

Maša Janković 20 poena, Milica Bojović je ubacila 15, Alison Švagmejer 13. Na drugoj strani Alejn je predvodila Bidgošč sa 25 poena i 15 skokova, dok je blizu tripl-dabl učinka bila Majkla Hauzer – 10 poena, 11 asistencija i 8 skokova. Stankievic je ubacila 13, Mihalik 11 poena.

Plasman našeg tima u plej-of fazu zavisiće od ostalih rezultata poslednjeg kola koji su na programu sutra. Po četiri trećeplasirane ekipe iz obe konferencije kompletiraće plej-of.

U nedelju nas očekuje prvi derbi u sezoni, meč 10.kola ŽKLS u „Basket Sitiju“ protiv KŽK Partizan 1953.

KKŽ Crvena zvezda mts: Eliot 6 (5sk 1as), Naumčev 1 (1sk 2as 1ukl), Švagmejer 13 (7sk 3as 3ukl), Čorto, Zečević, Katanić 4 (6sk 6as 1ukl), Janković 20 (6sk 1as 5ukl 1blk), Nedeljkov 4 (1sk), Bojović 15 (3sk 1as), Mišeljić 7 (9sk 4as 2ukl), Avlijaš 2 (4sk 2as), Jovanović 1 (2sk). Trener: Dragan Vuković

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama