Кошарка Кошарка/Женска кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Одлично друго полувреме за други тријумф у Еврокупу и плеј-оф наду

Кошаркашице Црвене звезде мтс савладале су пољски Бидгошч у последњем, 6.колу групе Е Еврокупа у хали у Железнику 73-69 (16-19, 18-21, 21-12, 18-17). Одлука о пласману у плеј-оф након комплетирања последњег кола.

Потпуно релаксиране Пољакиње, које су без притиска ушле у утакмицу јер су и пре последњег кола знале за свој статус, биле су близу изненађења и првог тријумфа. Имале су и двоцифрену разлику предвођене Џилијен Алејн, уз помоћ Мајкле Хаузер и Ангелике Станкиевиц, али су црвено-беле у другом полувремену, још једном, показале карактер и извојевале победу која може донети и пролаз у плеј-оф.

Црвено-беле су боље отвориле утакмице, повеле 8-4 затим и 11-8, али је од тог тренутка Бидгошч серијом 9-0 преузео контролу над утакмицом, (11-17). Милица Бојовић је везала пет поена и смањила минуса за крај првог периода игре, (16-19). Алејн је већ у првој четвртини имала 8 поена уз пет скокова, у другом делу је додатно побољшала учинак. Средином друге четвртине је остварила дабл-дабл учинак и донела двоцифрену разлику свом тиму, (21-32). Гошће су мини серијама контролисале вођство, Звезда успела да преко Нађе Недељков, затим и Милице Бојовић преполови минус. Маша Јанковић је прве поене постигла са пенала у финишу, затим је након одличне одбране и украдене лопте полагањем завршила акцију, а Мајкла Хаузер вратила предност на +6 Бидгошчу пред одмор, (34-40), уз 19 поена Алејн.

Трећи квартал је донео потпуни преокрет. Црвена звезда је дошла до свог ритма, успела да одигра одбрану на високом нивоу, што је пореметило Бидгошч и зандем Хаузер-Алејн, а Милица Бојовић је успела да надигра Алејн на оба коша, што је уз поене Маше Јанковић донело преокрет. Шампионке Србије су серијом 9-0 преузеле вођство и одбраниле на крају четвртине за 55-52 пред последњих десет минута.

У последњој четвртини наш тим је имао минималну разлику током већег дела, гошће су тројкама Михалик и Фонтејн, уз продоре неугодне Станкиевиц одржавале неизвесност. Битне тројке на другој страни постигле су Алисон Швагмејер и Маша Јанковић, која је потврдила разлику на два минута пре краја, (73-67). На истеку 38.минута Алејн је постигла поене и то су били последњи кошеви на утакмици. Бидгошч није искористио неколико отворених шутева, а и поред агресивне одбране на другој страни, Звезда је сачувала предност, не и довољну за миран сан, али довољну за другу победу у Еврокупу, 73-69.

Маша Јанковић 20 поена, Милица Бојовић је убацила 15, Алисон Швагмејер 13. На другој страни Алејн је предводила Бидгошч са 25 поена и 15 скокова, док је близу трипл-дабл учинка била Мајкла Хаузер – 10 поена, 11 асистенција и 8 скокова. Станкиевиц је убацила 13, Михалик 11 поена.

Пласман нашег тима у плеј-оф фазу зависиће од осталих резултата последњег кола који су на програму сутра. По четири трећепласиране екипе из обе конференције комплетираће плеј-оф.

У недељу нас очекује први дерби у сезони, меч 10.кола ЖКЛС у „Баскет Ситију“ против КЖК Партизан 1953.

ККЖ Црвена звезда мтс: Елиот 6 (5ск 1ас), Наумчев 1 (1ск 2ас 1укл), Швагмејер 13 (7ск 3ас 3укл), Чорто, Зечевић, Катанић 4 (6ск 6ас 1укл), Јанковић 20 (6ск 1ас 5укл 1блк), Недељков 4 (1ск), Бојовић 15 (3ск 1ас), Мишељић 7 (9ск 4ас 2укл), Авлијаш 2 (4ск 2ас), Јовановић 1 (2ск). Тренер: Драган Вуковић

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама