Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Voždovac 1:0 (1:0)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Voždovca rezultatom 1:0 u okviru zaostalog meča 10. kola Superlige. Jedini strelac za naš klub bio je Mirko Ivanić u 11. minutu utakmice, posle centaršuta Kataija iz kornera. 
 
Crvena zvezda – Voždovac 1:0 (1:0) 
 
Stadion: „Rajko Mitić”, Beograd. 
 
Gledalaca: 7016. 
 
Sudija: Momčilo Marković. 
 
Strelac: Ivanić u 11. minutu. 
 
Žuti karton: Milović (Voždovac). 
 
Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić (od 76. Gajić), Pankov, Eraković, Rodić, Petrović (od 65. Krstičić), Srnić, Katai (od 76. Vukanović), Ivanić, Ben (od 46. Falko), Lazetić (od 56. Pavkov). 
 
Rezerve: Gordić, Gajić, Degenek, Krstičić, Stanić, Falko, Vukanović, Pavkov. 
 
Voždovac: Preković, Milović, Lasickas (od 81. Mijailović), Pantović, Vujnović (od 81. Stoisavljević), Ajdinović (od 60. Milosavljević), Milojević (od 60. Stanisavljević), Purtić, Keita (od 60. Mašović), Ivezić, Hajdin. 
 
Rezerve: Krunić, Bogdanović, Milosavljević, Stojčev, Stanisavljević, Perošević, Mijailović, Cvetković, Stoisavljević, Jaraković, Mašović. 
 
Stigli su fudbaleri našeg tima do vođstva u 11. minutu. Centrirao je Katai iz ugla, a najviši u skoku bio Mirko Ivanić i glavom matirao Prekovića. I nakon pogotka, izabranici Dejana Stankovića su nastavili da atakuju na gol protivnika, a priliku da zatrese mrežu u 16. minutu imao je Katai. Nakon “odbijanca”, lopta je stigla do asistenta kod prvog gola, koji je sa dvadesetak metara uputio oštar šut u desnu stranu gola, ali je golman gostiju krajnjim naporima uspeo da odbrani. 
 
U 25. minutu, priliku da se upiše u listu strelaca imao je i mladi Lazetić. Zvezdin “bonus” je odlično probio po levom boku i sjajnim driblingom izborio poziciju sa ivice peterca i “pucao” ali je odbrana blokirala njegov šut i sprečila promenu rezultata. Opet se talentovani Lazetić našao u prilici u 31. minutu, ali je malo nedostajalo da se rezultat promeni. Katai je ponovo pokazao svoje fudbalske sposobnosti i sjajnim driblinzima probio po levom boku i poslao oštar pas u peterac, a snažnom centarforu naše ekipe centimetri su nedostajali da stigne do lopte i pogodi. 
 
Prva prilika u nastavku igre viđena je u 50. minutu. Ponovo se Katai našao u ulozi asistenta, a šansu da pogodi imao je još jednom mladi biser našeg kluba – Lazetić. Nakon odlične lopte Kataija, momak rođen 2004. godine izbio je pred gol gostiju, i nakon driblinga šutirao, ali je čuvar mreže uspeo da spreči da lopta završi u golu. Samo šest minuta kasnije, i Katai je oprobao udarac. Nakon greške odbrambene linije gostiju, lopta je stigla do iskusnog fudbalera, koji je nakon driblinga “opalio” desnom nogom, ali je bio neprecizan. 
 
U 60. minutu u zamenjenim ulogama našli su se strelac i asistent kod prvog gola. Ivanić je probio po levom boku i poslao pas u šesnaesterac, a usamljen je bio Katai, koji je sa oko deset metara šutirao, ali je golman gostiju bio koncentrisan. Već u narednom napadu, i Pavkov je bio u prilici da se upiše u strelce. Sjajno je skočio iskusni napadač nakon centaršuta Kataija i glavom gađao bliži ugao, ali je Preković uhvatio loptu i sprečio promenu rezultata. 
 
U 70. minutu viđeno je novo uzbuđenje. Falko je sjajnim driblinzima “izbacio” dva fudbalera gostiju i “uposlio” Kataija, koji je sa ivice kaznenog prostora gađao dalji ugao, ali je lopta “prozujala” blizu desne stative. Mogao je i Eraković da promeni rezultat, kada je, nakon gužve u šesnaestercu protivnika šutirao glavom, ali je lopta završila pored desne stative. Priliku da stavi tačku na meč imao je Falko u 78. minutu kada je sa nekoliko metara prebacio gol. Posle toga su mirno meč kraju priveli fudbaleri našeg tima i osvojili nova tri boda.
 

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama