Fudbal Fudbal/Najava utakmica

Stanković: Sve držimo u svojim rukama

Šef stručnog štaba Dejan Stanković izneo je očekivanja pred utakmicu zaostalog 10. kola Superlige Srbije koju će fudbaleri Crvene zvezde odigrati na stadionu „Rajko Mitić“ protiv Voždovca sutra od 18 časova i 30 minuta.

 

– Kanga se nije vratio, preskočiće i ovu utakmicu, što je i ukalkulisano, put je dug, dali smo mu onoliko vremena koliko mu je potrebno. Vratiće se do kraja nedelje, biće nam dostupan za Kruševac i nastavak takmičenja. Sanogo će uraditi kontrolnu rezonancu koliko već sutra, kako bismo mogli da računamo na njega pred kraj nedelje i za ostatak takmičenja. Sanogo je na svoju odgovornost prihvatio da sedi na klupi protiv Ludogoreca, na čemu smo mu ja cela grupa i ja veoma zahvalni, ušao je na desetak minuta i bio je deo jedne lepe i važne pobede. On sam poznaje sebe najbolje, kada nije sto posto spreman, glupo bi bilo riskirati sa njim, ali je hteo da bude deo te utakmice i na svoju odgovornost je rekao da želi da bude na klupi. Dva puta sam mu prilazio da ga pitam da li je siguran da može da uđe u igru, nije se dvoumio, svaki put je odgovorio potvrdno. To je samo dokaz veličine i da se radi o nekome kome je stalo do rezultata i do tima – istakao je Stanković.

Govorio je šef stručnog štaba Dejan Stanković govorio je i o El Fardu Benu koji je nedavno odigrao 150. utakmicu u crveno-belom dresu.

– Ben na bilo kojoj poziciji da igra on učestvuje i u defanzivnim i u ofanzivnim zadacima, ne postavlja pitanje. Ušao je protiv Lučana i namestio tri gola, na prošloj utakmici je namestio jedan, dao dva.  Nebitna je pozicija, bitan je odnos, a Ben je kroz sve ove godine u Crvenoj zvezdi pokazao i dokazao. Nije ni čudo što je najbolji strani strelac kod nas, a sigurno i jedan od najboljih stranaca u istoriji Crvene zvezde.

Osvrnuo se Stanković i na nešto manju minutažu Milana Pavkova na prethodnom meču.

– Nemam problem sa pogrešnim pasovima, to se dešava na utakmici, da li ćemo izgubiti 50 ili 60 lopti ne verujem da to može nešto da promeni. Prisutan je umor, to je evidentno, igra se na svaka tri dana i moramo voditi računa o igračima na koje umor utiče drugačije. Pavkova želimo svežeg, on je motivisan, trenira odlično, ali se jednostavno akumulira broj pretrčanih kilometara i utakmica na svaka tri dana. To je jedino razlog zbog kojeg je izašao ranije, gledaćemo da izrotiramo, moramo da „stegnemo“ zube do 15. ili 16. decembra. Na teren će i do kraja polusezone uvek izlaziti najjači tim.

Naš tim do kraja polusezone očekuje težak raspored, a šef stručnog štaba Dejan Stanković ne sumnja u odličan učinak njegovih izabranika.

– Teren je najbolje merilo, bilo je teško gostovanje i u Lučanima, pa smo ga pretvorili u jednu dobru partiju, iako smo imali poteškoća na početku. Poslednja utakmicu protiv Spartaka smo otvorili na vreme, malo spustili ritam. Posle toga u drugom poluvrmenu dodali koliko nam je bilo potrebno. Zadovoljan sam mislim da i dalje držimo sve karte u svojim rukama.

Prokomentarisao je Stanković i ekipu Voždovca.

– Uradili smo analizu, Voždovac ne odustaje od svog stila igre, od golmana kreću, ne plaše se, izlaze visoko. Odigrali su dobru utakmicu, imali jednu ili dve šanse kod povoljnog rezultata. Spremamo se za njih dosta dobro i mi ćemo izaći dosta jako, na svaku loptu. Već godinama su prepoznatljivi po tome da se radi o ekipi koja želi loptu na zemlji i neće odustati od igre. Nama uvek odgovara ekipa koja dođe da se nadigrava sa nama.

Osvrnuo se Stanković i na potencijalna pojačanja u zimskom prelaznom roku.

– Ne bih komentarisao, bavim se trenerskim posloom, naša uprava se bavi ostalim poslovima, prelaznim rokom, prodajom, kupovinom, transferima. Nemam ja vremena time da se bavim u ovom trenutku. Do 15. decembra smo fokusirani na teren, jer nemamo kad da pričamo, odluke neke mislim da će se dogoditi tek na kraju ove polusezone.

Istakao je šef stručnog štaba da Živković neće biti u sastavu protiv Voždovca, ali i govorio o zdravstvenom stanju Veljka Nikolića.

– Videćemo sa doktorom kako je Živković, imao je istegnuće mišića, malu rupturu, on i Nikolić sigurno neće biti u timu. Nikolić ima problem sa skočnim zglobom, koji vuče još od prošle godine. Malo i nema sreće iskreno¸kada se vratio, na treningu mu se desila nezgoda, izvrnuo je skočni zglob. Čekamo ga da se vrati, svaki momak će nam  biti potreban do kraja polusezone.

Prokomentarisao je Stanković i situaciju na tabeli Superlige Srbije.

– Bili smo u nekim momentima i na -8 i -11 u nekim situacijama,  ali nas je to samo ojačalo. Svesni smo cele situacije, sve nam to daje snagu, da damo i više od  naših mogućnosti. Sutra imamo priliku da se približimo vodećem na tabeli na -3, sve držimo u svojim rukama – zaključio je Stanković.

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama