Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Све држимо у својим рукама

Шеф стручног штаба Дејан Станковић изнео је очекивања пред утакмицу заосталог 10. кола Суперлиге Србије коју ће фудбалери Црвене звезде одиграти на стадиону „Рајко Митић“ против Вождовца сутра од 18 часова и 30 минута.

 

– Канга се није вратио, прескочиће и ову утакмицу, што је и укалкулисано, пут је дуг, дали смо му онолико времена колико му је потребно. Вратиће се до краја недеље, биће нам доступан за Крушевац и наставак такмичења. Саного ће урадити контролну резонанцу колико већ сутра, како бисмо могли да рачунамо на њега пред крај недеље и за остатак такмичења. Саного је на своју одговорност прихватио да седи на клупи против Лудогореца, на чему смо му ја цела група и ја веома захвални, ушао је на десетак минута и био је део једне лепе и важне победе. Он сам познаје себе најбоље, када није сто посто спреман, глупо би било рискирати са њим, али је хтео да буде део те утакмице и на своју одговорност је рекао да жели да буде на клупи. Два пута сам му прилазио да га питам да ли је сигуран да може да уђе у игру, није се двоумио, сваки пут је одговорио потврдно. То је само доказ величине и да се ради о некоме коме је стало до резултата и до тима – истакао је Станковић.

Говорио је шеф стручног штаба Дејан Станковић говорио је и о Ел Фарду Бену који је недавно одиграо 150. утакмицу у црвено-белом дресу.

– Бен на било којој позицији да игра он учествује и у дефанзивним и у офанзивним задацима, не поставља питање. Ушао је против Лучана и наместио три гола, на прошлој утакмици је наместио један, дао два.  Небитна је позиција, битан је однос, а Бен је кроз све ове године у Црвеној звезди показао и доказао. Није ни чудо што је најбољи страни стрелац код нас, а сигурно и један од најбољих странаца у историји Црвене звезде.

Осврнуо се Станковић и на нешто мању минутажу Милана Павкова на претходном мечу.

– Немам проблем са погрешним пасовима, то се дешава на утакмици, да ли ћемо изгубити 50 или 60 лопти не верујем да то може нешто да промени. Присутан је умор, то је евидентно, игра се на свака три дана и морамо водити рачуна о играчима на које умор утиче другачије. Павкова желимо свежег, он је мотивисан, тренира одлично, али се једноставно акумулира број претрчаних километара и утакмица на свака три дана. То је једино разлог због којег је изашао раније, гледаћемо да изротирамо, морамо да „стегнемо“ зубе до 15. или 16. децембра. На терен ће и до краја полусезоне увек излазити најјачи тим.

Наш тим до краја полусезоне очекује тежак распоред, а шеф стручног штаба Дејан Станковић не сумња у одличан учинак његових изабраника.

– Терен је најбоље мерило, било је тешко гостовање и у Лучанима, па смо га претворили у једну добру партију, иако смо имали потешкоћа на почетку. Последња утакмицу против Спартака смо отворили на време, мало спустили ритам. После тога у другом полуврмену додали колико нам је било потребно. Задовољан сам мислим да и даље држимо све карте у својим рукама.

Прокоментарисао је Станковић и екипу Вождовца.

– Урадили смо анализу, Вождовац не одустаје од свог стила игре, од голмана крећу, не плаше се, излазе високо. Одиграли су добру утакмицу, имали једну или две шансе код повољног резултата. Спремамо се за њих доста добро и ми ћемо изаћи доста јако, на сваку лопту. Већ годинама су препознатљиви по томе да се ради о екипи која жели лопту на земљи и неће одустати од игре. Нама увек одговара екипа која дође да се надиграва са нама.

Осврнуо се Станковић и на потенцијална појачања у зимском прелазном року.

– Не бих коментарисао, бавим се тренерским послоом, наша управа се бави осталим пословима, прелазним роком, продајом, куповином, трансферима. Немам ја времена тиме да се бавим у овом тренутку. До 15. децембра смо фокусирани на терен, јер немамо кад да причамо, одлуке неке мислим да ће се догодити тек на крају ове полусезоне.

Истакао је шеф стручног штаба да Живковић неће бити у саставу против Вождовца, али и говорио о здравственом стању Вељка Николића.

– Видећемо са доктором како је Живковић, имао је истегнуће мишића, малу руптуру, он и Николић сигурно неће бити у тиму. Николић има проблем са скочним зглобом, који вуче још од прошле године. Мало и нема среће искрено¸када се вратио, на тренингу му се десила незгода, изврнуо је скочни зглоб. Чекамо га да се врати, сваки момак ће нам  бити потребан до краја полусезоне.

Прокоментарисао је Станковић и ситуацију на табели Суперлиге Србије.

– Били смо у неким моментима и на -8 и -11 у неким ситуацијама,  али нас је то само ојачало. Свесни смо целе ситуације, све нам то даје снагу, да дамо и више од  наших могућности. Сутра имамо прилику да се приближимо водећем на табели на -3, све држимо у својим рукама – закључио је Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама