Vaterpolo Vaterpolo/Vesti Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Vaterpolistkinje ponovo bolje od Partizana

CZBG Portal — Sesilija Dijaz u akciji
Sesilija Dijaz zaslužna za pobedu vaterpolistkinja Zvezde u „večitom derbiju“

U derbiju trećeg kola Prvenstva Srbije za vaterpolistkinje, Crvena zvezda je na Banjici pobedila Partizan rezultatom 15:11 (1:2, 2:1, 5:5, 7:3) i sada ima učinak od dve pobede i jednog poraza.

Crno-bele su u drugom ovosezonskom derbiju pružile mnogo jači otpor i sredinom prve četvrtine su vodile 2:0, posle golova Mile Gluščević. Nalet je prekinula Iva Lujić, da bi Ana Mamoglu početkom drugog perioda donela preokreta sa dva vezana gola. Na poluvreme se otišlo sa izjednačih 3:3, a crveno-bele su se do kraja druge četvrtine tri puta odbranile sa igračicom manje.

Zvezda je bolje krenula u nastavku, pa je posle 67 sekundi stigla do vođstva od 5:3, preko Tijane Lukić i Sesilije Diaz Mesa. Međutim, Partizan se vratio u igru golovima raspoložene Mile Gluščević (5:5). Zvezda je ponovo stekla dva gola, ali su crno-bele odgovorile preko Teodore Rudić, a u veoma zanimljivoj završnici trećeg perioda viđen je po još jedan gol na obe strane (8:8).

Neizvesnost je potrajala do samog kraja utakmice. Najpre su Hristina Ilić i Ana Mamoglu bile precizne za 10:8, a tu razliku su održavale Sesilija Diaz Mesa i Tijana Lukić. U poslednja dva minuta se ušlo sa vođstvom Zvezde od 12:10, a tačku na utakmicu stavile su Diaz Mesa i Tatjana Teodorović, za konačnih 15:11.

Najefikasnija je bila Kubanka u sastavu Zvezde sa pet golova, dok je Grkinja Ana Mamoglu postigla četiri. Po dva puta su precizne bile Tijana Lukić i Hristina Ilić, a po jednom su mrežu zatresle Tatjana Teodorović i Iva Lujić.

Partizan – Crvena zvezda 11:15 (2:1, 1:2, 5:5, 3:7)

PARTIZAN: Karličić, Ignjić, K. Trmčić, A.Milićević 1, A.Trmčić, Rudić 2, Gluščević 4, D. Milićević 2, Markov, Mandić 1, Miladinović, Andrejić, Đorđević, Nastić 1. Trener: Hodžić.

CRVENA ZVEZDA: Lazić, Pejčić, J. Lujić, Teodorović 1, I. Lujić 1, Mamoglu 4, Todorovski, Šarac, Mesa 5, Ilić 2, Gašić, Zelić, Dimitrijević, Lukić 2. Trener: Filipić.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama