Ватерполо Ватерполо/Вести Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Ватерполисткиње поново боље од Партизана

ЦЗБГ Портал — Сесилија Дијаз у акцији
Сесилија Дијаз заслужна за победу ватерполисткиња Звезде у „вечитом дербију“

У дербију трећег кола Првенства Србије за ватерполисткиње, Црвена звезда је на Бањици победила Партизан резултатом 15:11 (1:2, 2:1, 5:5, 7:3) и сада има учинак од две победе и једног пораза.

Црно-беле су у другом овосезонском дербију пружиле много јачи отпор и средином прве четвртине су водиле 2:0, после голова Миле Глушчевић. Налет је прекинула Ива Лујић, да би Ана Мамоглу почетком другог периода донела преокрета са два везана гола. На полувреме се отишло са изједначих 3:3, а црвено-беле су се до краја друге четвртине три пута одбраниле са играчицом мање.

Звезда је боље кренула у наставку, па је после 67 секунди стигла до вођства од 5:3, преко Тијане Лукић и Сесилије Диаз Меса. Међутим, Партизан се вратио у игру головима расположене Миле Глушчевић (5:5). Звезда је поново стекла два гола, али су црно-беле одговориле преко Теодоре Рудић, а у веома занимљивој завршници трећег периода виђен је по још један гол на обе стране (8:8).

Неизвесност је потрајала до самог краја утакмице. Најпре су Христина Илић и Ана Мамоглу биле прецизне за 10:8, а ту разлику су одржавале Сесилија Диаз Меса и Тијана Лукић. У последња два минута се ушло са вођством Звезде од 12:10, а тачку на утакмицу ставиле су Диаз Меса и Татјана Теодоровић, за коначних 15:11.

Најефикаснија је била Кубанка у саставу Звезде са пет голова, док је Гркиња Ана Мамоглу постигла четири. По два пута су прецизне биле Тијана Лукић и Христина Илић, а по једном су мрежу затресле Татјана Теодоровић и Ива Лујић.

Партизан – Црвена звезда 11:15 (2:1, 1:2, 5:5, 3:7)

ПАРТИЗАН: Карличић, Игњић, К. Трмчић, А.Милићевић 1, А.Трмчић, Рудић 2, Глушчевић 4, Д. Милићевић 2, Марков, Мандић 1, Миладиновић, Андрејић, Ђорђевић, Настић 1. Тренер: Хоџић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазић, Пејчић, Ј. Лујић, Теодоровић 1, И. Лујић 1, Мамоглу 4, Тодоровски, Шарац, Меса 5, Илић 2, Гашић, Зелић, Димитријевић, Лукић 2. Тренер: Филипић.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама