Vaterpolo Vaterpolo/Vesti Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Poraz i od Jadrana u Splitu

CZBG — Zvezdini vaterpolisti u akciji
Zvezdini vaterpolisti u akciji

Vaterpolisti Crvene zvezde poraženi su i u drugom meču trećeg dana prvog turnira Regionalne lige, koji se održava u Splitu. Domaći Jadran je slavio 12:9 (4:2, 2:3, 4:1, 2:3).

Posle poraza od Radničkog u jutarnjem terminu, crveno-beli su poraženi i od Jadrana. Posle četiri meča Zvezda ima polovičan učinak, dve pobede i dva poraza.

Crvena zvezda je loše otvorila meč sa Jadranom, gubila je 4:1 posle šest minuta igre. Smiljević je smanjio na 4:2, a Pješivac imao dva isključenja u prvom periodu. Uspeli su igrači Aleksandra Filipovića da se vrate u meč i stignu do 4:4, ali je Jadran ponovo stekao rezultatsku prednost preko Butić i Duževića pred odmor, 5:6.

U uvodnim minutima drugog poluvremena ponovo se Jadran odlepio i prelomio utakmicu. Seriju između dve četvrtine nastavili su Burić, Bukić i Harkov su redom koristili situacije sa igračem više do 5:9, Basara je jedini pogađao za Zvezdu u trećem kvartalu. Splićani su poveli 10:6 golom raspoloženog Bukića iz peterca, stvorili razlikui nisu dopustili crveno-belima da se vrate u meč.

Poslednji period je Zvezda bila blizu, ali daleko od povratka. Đurđić i Gardašević su doneli minus 2, ali Bukić je sa dva gola potvrdio trijumf Jadrana, između kojih je pogodio i Tankosić, za konačnih 12:9.

Ivan Basara i Miloš Vukićević postigli po dva gola, po jedan Tankosić, Đurđić, Gardašević i Trtović.

Crvena zvezda sutra od 10 časova u poslednjem kolu igra protiv još jednog splitskog tima, Mornara.

JADRAN – CRVENA ZVEZDA 12:9 (4:2, 2:3, 4:1, 2:3)
Split, bazen: „Poljud“. Sudije: Stanko Ivanoski i Petar Abramović (Crna Gora). Igrač više: Jadran 7(10), Crvena zvezda 6(4). Peterci: Jadran 2(2).

JADRAN: Podrug, Burić 1, Kragić, Radan, Butić 1, Pejković, Bukić 5(2), Harkov 2, Delić 1, Dobud, Šetka, Dužević 2, Anić, Janković. Trener: Marin Kliškinjić

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Đurđić 1, Gajić, Trtović 1, Milojević, Pješivac, Basara 2, Rađen, Vukićević 2, Gardašević 1, Radović, Ivanović, Smiljević 1. Trener: Aleksandar Filipović.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama