Vaterpolo Vaterpolo/Vesti Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Pobeda vaterpolista za kraj prvog turnira Regionalne lige

CZBG — Dogovor Zvezdinih vaterpolista
Zvezdini vaterpolisti se dogovaraju na terenu

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su splitski Mornar u 5.kolu grupe B prvog turnira Regionalne lige, koji se održavao u Splitu – 12:8 (4:0, 3:3, 2:2, 3:3). Zvezda će preneti devet bodova na drugi turnir.

Četvorodnevni program u Splitu Zvezda je završila pobedom. Naporan ritam, skraćeni roster i odsustvo Subotića i Markovića, sa kojim bi i učinak bio još bolji, rezultovali su da posle prvog turnira Crvena zvezda ima devet bodova.

Crveni-beli nisu imali problema protiv Mornara, iako su sinoć završili utakmicu oko 22 časa protiv Jadrana, a prethodno u jutarnjem terminu nastupili protiv Radničkog.

Pobednik se naslutio već u prvoj deonici. Zvezda je opravdala ulogu favorita brzim golovima Tankosića i Radovića sa igračem više, Basara je postigao treći gol, a Tankosić potvrdio prednost za 4:0 nakon osam minuta. Razlika je mogla da bude i mnogo ubedljivija, ali se istakao golman Mornara Marin Kordić.

Mornar je posle deset minuta savladao Mišovića preko Akrapa, pratio ga je i Uvodić, ali su odbili nalet domaćih Gardašević golom u kontri, zatim i Basara svojim drugim golom. U finišu su Dužević i Radović pogađali pred poluvreme – 3:7.

Nije bilo nedoumica u nastavku, Zvezda je bez problema čuvala razliku. Smiljević je pogodio na startu trećeg kvartala, Akrap i Jakovčević smanjili, Tankosić sačuvao prednost pred poslednjih osam minuta, (5:9). Radović i Basara su nastavili seriju i doneli maksimalnih +6 (5:11) u poslednjoj četvrtini, Solje prekinuo niz, a Vuk Milojević vratio na 6:12. Ivanovića su savladali u finišu Akrap i Vrdoljak, a Smiljevićev pokušaj zaustavio Kordić, najzaslužniji što naš tim nije slavio ubedljivije od 8:12.

Tri gola Tankosića, Radovića i Basare, Milojević, Smiljević i Gardašević su pogađali po jednom.

Drugi turnir na programu je od 20. do 22.januara. U drugoj fazi formiraće se dve nove grupe. Ekipe plasirane od 1. do 3. mesta u A grupi prve faze sastaće se sa timovima koji će se nalaziti od 4. do 6. pozicije u Grupi B. U drugoj grupi snage će odmeriti timovi plasirani od 1. do 3. mesta u B i ekipe plasirane od 4. do 7.mesta u A grupi.

Protivnici našeg tima biće „večiti rival“ Partizan, zatim Šabac, Mladost i Budva.

U oktobru i novembru Crvena zvezda je odigrala po 10 utakmica, ukupno 20, u ritmu na svaka tri dana. Već u sredu, 1.decembra sledi meč 4.kola Lige šampiona protiv Hanovera.

MORNAR – CRVENA ZVEZDA 8:12 (0:4, 3:3, 2:2, 3:3)
Split, bazen: „Poljud“. Sudije: Tomislav Copić (Hrvatska) i Andreja Stanojević (Srbija). Igrač više: Mornar 2(12), Crvena zvezda 4(12). Peterci: Mornar 2(1).

MORNAR: Kordić, R.Akrap 1, Hrvatić, Vrdoljak 1, Solje 1, Jakovčević 1, Gudurić, D.Akrap 2(1), Bušelić, Božan, Uvodić 1, Omrčen, Gabrić, Dužević 1. Trener: Boris Pavlović

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 3, Đurđić, Gajić, Trtović, Milojević 1, Pješivac, Basara 3, Rađen, Vukićević, Gardašević 1, Radović 3, Ivanović, Smiljević 1. Trener: Aleksandar Filipović

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama