Одбојка Одбојка/Вести Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Одбојкашице заселе на чело табеле након победе над Јединством!

ЦЗБГ Портал — Победа одбојкашица над Јединством из Старе Пазове
Славље одбојкашица Звезде након победе над Јединством из Старе Пазове

Одбојкашице Црвене звезде убедљиво савладале су Јединство из Старе Пазове на домаћем терену у дуелу „непоражених“ и тако се осамосталиле на лидерској позицији! У дербију првог дела сезоне резултат је био 3:0, по сетовима 25:18, 25:21 и 25:20.

Старт утакмице био је изједначен, а прву осетнију предност наше одбојкашице стекле серијом од три поена за предност 14:11 након добрих сервиса Ане Живојиновић. Стечену залиху су рутински сачувале, па и увећале и лако освојиле први сет резултатом 25:18. Други сет боље су отвориле гошће, а имале су и три поена предности. Црвено-беле су узвратиле серијом 8:2, те преокренуле и оне стекле поменута три поена залихе. Наставиле су у истом ритму и дошле до чак седам сет-лопти (24:17)… Искористиле су тек пету и повеле са 2:0 у сетовима. У трећем сету био је сличан однос снага… Средином сета изабранице Александра Владисављева праве серију 4:0 и сигурном игром освајају нови сет за убедљиву и максималну победу над великим конкурентом.

Феноменална је била Исидора Родић са 16 поена, а пратила ју је Јелена Лазић са 14. Овом победом црвено-беле су се осамосталиле на врху табеле са свих 9 победа и нанеле први првенствени пораз екипи из Старе Пазове. Истог ривала су елиминисале и у 1/4 финалу Купа Србије након сјајног двомеча (пораз 1:3 у Старој Пазови, победа 3:0 у Београду у реваншу). У наредном колу наше одбојкашице „вечити дерби“, а пре тога прва полуфинална утакмица Купа против Уба.

Извор: redstarbelgrade.rs

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама