SDCZ Fudbal Fudbal/Vesti Fudbal/Izveštaji i analize

Fudbaleri protiv Spartaka do nova tri boda!

CZBG Portal — Pobeda Zvezde nad Spartakom (3:0)
Zvezdini fudbaleri na „Marakani“ slave pobedu nad subotičkim Spartakom

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su subotički Spartak na stadionu „Rajko Mitić“ rezultatom 3:0 u okviru 18. kola Superlige. Mrežu rivala načeo je Milan Rodić, a sa dva gola pobedu potvrdio El Fardu Ben za veliku radost Dejana Stankovića.

Crvena zvezda – Spartak 3:0 (1:0)

Stadion: „Rajko Mitić“, Beograd.

Gledalaca: 5286.

Sudija: Marko Ivković.

Strelci: Rodić u 9. i Ben u 46. i 71. minutu.

Žuti karton: Katai (Crvena zvezda).

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Dragović, Eraković, Rodić (od 64. Gobeljić), Petrović, Srnić (od 64. Stanić), Ivanić, Katai (od 74. Krstičić), Ben (od 74. Lazetić), Pavkov (od 46. Falko).

Rezerve: Gordić, Degenek, Pankov, Gobeljić, Krstičić, Stanić, Vukanović, Falko, Lazetić.

Spartak: Dubljanić, Šimura, M. Bogićević, Ivančević, Srećković (od 81. Mihajlović), Nikolić (od 81. Todoroski), Milošević (od 58. Marčić), Vidaković, Branković (od 81. Šćepanović), Abraham (od 52. Hrstić), Bijelović.

Rezerve: Dujmović, Jović, Đurasović, Todoroski, Bogdanović, Dunđerski, Hrstić, Šćepanović, Marčić, A. Bogićević, Mihajlović.

Izabranici Dejana Stankovića su od starta meča krenuli direktno ka golu protivnika pokušavajući da ubacivanjima sa bokova stignu do gol šanse. Već u devetom minutu se isplatila inicijativa kada je Ben perfektno izveo slobodan udarac, a Milan Rodić se „poklonio“ u petercu i sjajnon pogodio. Samo pet minuta kasnije i Katai je mogao da se upiše u listu strelaca. Odlično je probio po levoj strani Katai i pravim „vele-slalomom“ kroz odbranu gostiju izborio poziciju i šutirao, ali je golman uspeo da odbrani njegov udarac i spreči promenu rezultata.

Sve do 23. minuta nije viđena ozbiljnija prilika, a onda je ponovo Katai bio u šansi da povisi rezultat. Rodić je sjajno probio po levom boku i poslao kvalitetan centaršut u šesnaesterac, gde je najviši u skoku bio upravo Katai, ali je njegov šut glavom završio preko gola. Samo minut kasnije, i Pavkov je oprobao udarac. Nakon „odbijanca“ na ivici kaznenog prostora, prvi je do lopte stigao Pavkov, i iz prve „pucao“ u dalji ugao, ali je golman gostujuće ekipe uspeo da reaguje i odbrani njegov šut. U 30. minutu, ponovo je Katai pokušao da promeni rezultat. Nakon odbijene lopte, našao se sam na dvadesetak metara, i iz prve volej udarcem „opalio“, ali je lopta otišla preko gola. Šest minuta kasnije, i Gajić je mogao da se upiše u strelce. Probio je Gajić po desnom boku i izborio poziciju za šut i sa ivice kaznenog prostora „pucao“ u bliži ugao, ali je čuvar mreže gostiju odbranio. Pred kraj prvog poluvremena, zapretili su i gosti preko Abrahama, ali je golman naše ekipe Borjan odlično intervenisao, pa se rezultat nije menjao.

Drugi deo meča počeo je još dinamičnije, a već u 46. minutu viđen je novi pogodak. Nakon odlične akcije, Falko je poslao sjajnu loptu u prostor za Bena, koji je stigao do nje i izbio „oči u oči“ sa golmanom gostiju, pa mu nije bilo teško da pogodi dalji ugao i duplira prednost crveno-belih. Nastavili su da atakuju izabranici Dejana Stankovića i nakon gola, pa je u 51. minutu i Ivanić mogao da se upiše u strelce. Primio je loptu na vici kaznenog prostora, i driblingom stvorio poziciju za udarac, međutim golman je uspeo da odbrani. Novo uzbuđenje viđeno je u 60. minutu, a priliku da promeni rezultat imao je Falko. Izborio je poziciju na ivici šesnaesterca i levom „opalio“ u bliži ugao, ali je golman uz krajnje napore uspeo da skrene loptu pored desne stative. Upisao se Falko u strelce u 63. minutu, ali je posle intervencije iz VAR sobe gol poništen zbog ofsajda.

U 71. minutu meča, Ben se po drugi put upisao u listu strelaca. Nakon greške gostujuće odbrane, reprezentativac Komorskih ostrva stigao je do lopte i samo je sproveo u praznu mrežu za treći gol naše ekipe. Četiri minuta kasnije, i Dragović se našao u prilici. Falko je izveo udarac iz ugla i poslao dobar centaršut na peterac, gde je najviše skočio upravo austrijski reprezentativac, ali je njegov šut otišao pored leve stative. Do kraja meča je i mladi Lazetić mogao da pogodi, ali sa gol-linije je loptu izbacio Ivančević.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama