СДЦЗ Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Извештаји и анализе

Фудбалери против Спартака до нова три бода!

ЦЗБГ Портал — Победа Звезде над Спартаком (3:0)
Звездини фудбалери на „Маракани“ славе победу над суботичким Спартаком

Фудбалери Црвене звезде савладали су суботички Спартак на стадиону „Рајко Митић“ резултатом 3:0 у оквиру 18. кола Суперлиге. Мрежу ривала начео је Милан Родић, а са два гола победу потврдио Ел Фарду Бен за велику радост Дејана Станковића.

Црвена звезда – Спартак 3:0 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“, Београд.

Гледалаца: 5286.

Судија: Марко Ивковић.

Стрелци: Родић у 9. и Бен у 46. и 71. минуту.

Жути картон: Катаи (Црвена звезда).

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Драговић, Ераковић, Родић (од 64. Гобељић), Петровић, Срнић (од 64. Станић), Иванић, Катаи (од 74. Крстичић), Бен (од 74. Лазетић), Павков (од 46. Фалко).

Резерве: Гордић, Дегенек, Панков, Гобељић, Крстичић, Станић, Вукановић, Фалко, Лазетић.

Спартак: Дубљанић, Шимура, М. Богићевић, Иванчевић, Срећковић (од 81. Михајловић), Николић (од 81. Тодороски), Милошевић (од 58. Марчић), Видаковић, Бранковић (од 81. Шћепановић), Абрахам (од 52. Хрстић), Бијеловић.

Резерве: Дујмовић, Јовић, Ђурасовић, Тодороски, Богдановић, Дунђерски, Хрстић, Шћепановић, Марчић, А. Богићевић, Михајловић.

Изабраници Дејана Станковића су од старта меча кренули директно ка голу противника покушавајући да убацивањима са бокова стигну до гол шансе. Већ у деветом минуту се исплатила иницијатива када је Бен перфектно извео слободан ударац, а Милан Родић се „поклонио“ у петерцу и сјајнон погодио. Само пет минута касније и Катаи је могао да се упише у листу стрелаца. Одлично је пробио по левој страни Катаи и правим „веле-слаломом“ кроз одбрану гостију изборио позицију и шутирао, али је голман успео да одбрани његов ударац и спречи промену резултата.

Све до 23. минута није виђена озбиљнија прилика, а онда је поново Катаи био у шанси да повиси резултат. Родић је сјајно пробио по левом боку и послао квалитетан центаршут у шеснаестерац, где је највиши у скоку био управо Катаи, али је његов шут главом завршио преко гола. Само минут касније, и Павков је опробао ударац. Након „одбијанца“ на ивици казненог простора, први је до лопте стигао Павков, и из прве „пуцао“ у даљи угао, али је голман гостујуће екипе успео да реагује и одбрани његов шут. У 30. минуту, поново је Катаи покушао да промени резултат. Након одбијене лопте, нашао се сам на двадесетак метара, и из прве волеј ударцем „опалио“, али је лопта отишла преко гола. Шест минута касније, и Гајић је могао да се упише у стрелце. Пробио је Гајић по десном боку и изборио позицију за шут и са ивице казненог простора „пуцао“ у ближи угао, али је чувар мреже гостију одбранио. Пред крај првог полувремена, запретили су и гости преко Абрахама, али је голман наше екипе Борјан одлично интервенисао, па се резултат није мењао.

Други део меча почео је још динамичније, а већ у 46. минуту виђен је нови погодак. Након одличне акције, Фалко је послао сјајну лопту у простор за Бена, који је стигао до ње и избио „очи у очи“ са голманом гостију, па му није било тешко да погоди даљи угао и дуплира предност црвено-белих. Наставили су да атакују изабраници Дејана Станковића и након гола, па је у 51. минуту и Иванић могао да се упише у стрелце. Примио је лопту на вици казненог простора, и дриблингом створио позицију за ударац, међутим голман је успео да одбрани. Ново узбуђење виђено је у 60. минуту, а прилику да промени резултат имао је Фалко. Изборио је позицију на ивици шеснаестерца и левом „опалио“ у ближи угао, али је голман уз крајње напоре успео да скрене лопту поред десне стативе. Уписао се Фалко у стрелце у 63. минуту, али је после интервенције из ВАР собе гол поништен због офсајда.

У 71. минуту меча, Бен се по други пут уписао у листу стрелаца. Након грешке гостујуће одбране, репрезентативац Коморских острва стигао је до лопте и само је спровео у празну мрежу за трећи гол наше екипе. Четири минута касније, и Драговић се нашао у прилици. Фалко је извео ударац из угла и послао добар центаршут на петерац, где је највише скочио управо аустријски репрезентативац, али је његов шут отишао поред леве стативе. До краја меча је и млади Лазетић могао да погоди, али са гол-линије је лопту избацио Иванчевић.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама