Odbojka Odbojka/Vesti Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Crveno-beli protutnjali kroz Milanovac

CZBG — Zvezdini odbojkaši
Zvezdini odbojkaši proslavljaju pobedu

Takovo – Crvena zvezda 0:3 (18:25, 20:25, 21:25)

Još jedna pobeda crveno-belih odbojkaša, ovoga puta u 9.kolu Banka Poštanska štedionica Superlige Srbije. Na gostovanju u Gornjem Milanovcu savladan je domaćin Takovo 3:0. Polusezonu Zvezda je završila na prvom mestu na tabeli.

Meč su bolje otvorili domaći, brzo se odvojili na četiri poena prednosti i tu razliku su održavali tokom većeg dela prvog seta. Vodilo je Takovo 5:1, 9:5 i 11:7, ali kad je Zvezda stigla do izjednačenja 14:14 preuzela je kontrolu nad igrom, a vrlo brzo i nad rezultatom. Polako, ali sigurno odličnom igrom u napadu, sigurnom blok odbranom lomili su rivala i taj period rešili u svoju korist za vođstvo 1:0.

U istom ritmu Zvezda je nastavila i u drugom periodu. Od starta povela, imala i po sedam poena prednosti – 18:11, 19:12 i 21:14, da bi set okončala sa pet poena razlike za vođstvo 2:0.

Sigurno vođstvo nije uspavalo crveno-bele već su i u poslednjem periodu igre bili dominantni u svim segmentima igre. Zvezda je pravila razliku, koja je u nekoliko navrata iznosila 6 poena, što je bilo nedostižno za tim domaćina.

Po završetku meča Igor Žakić, trener Crvene zvezde, osvrnuo se na pobedu svoje ekipe.

– Dobra pobeda za nas. Mirna utakmica od polovine prvog seta pa do kraja. Držali smo sve u svojim rukama i dobro izgledali na terenu što mi je drago. Posebno smo bili dobri u fazi odbrane gde smo protivniku dali malo prostora da pravi poene direktno iz prvog napada. Uspevali smo to da neutrališemo, pre svega zbog dobre odbrane.

Strateg crveno-belih je prokomentarisao i nešto slabiji start meč.

– Imali smo malo lošiji ulazak u utakmicu koji je trajao tu negde do polovine prvog seta. Posle smo se namestili, nametnuli svoj ritam, uspeli da trijumfujemo i završimo polusezonu onako kako smo hteli i priželjkivali – na prvom mestu – zaključio je Žakić.

Prvi deo sezone je završen, ali pauze još uvek nema. Već za vikend Zvezdu očekuje novi superligaški izazov. Na Banjicu dolazi Mladi Radnik. Na otvaranju sezone Zvezda je u Požarevcu slavila 3:1, istim rezultatom kojim je trijumfovala i u prvom meču polufinala Kupa odigranom u sredu.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama