SDCZ Fudbal Fudbal/Vesti

Borjanov i Benov jubilej

CZBG Portal - Borjan i Ben
Milan Borjan i El Fardu Ben od Mitra Mrkele primaju priznanja za svoje jubilarne utakmice

Milan Borjan kapiten Crvene zvezde i napadač El Fardu Ben su odigrali jubilarne mečeve u crveno-belom dresu i na taj način uspeli još jednom da se „zlatnim“ slovima upišu u istoriju našeg kluba.

Iskusni čuvar mreže i kapiten našeg tima Milan Borjan je na meču protiv Vojvodine na stadionu „Karađorđe“ u Novom sadu na gostovanju i pobedi našeg tima odigrao 200. meč branići gol svog voljenog tima. Utakmica četvrtog kola Superlige Srbije protiv Mladosti iz Lučana, koju je Crvena zvezda pobedila rezutatom 2:0 bila mu je stota, dok je protiv Slovana iz Libereca u Ligi Evrope odigrao svoju 150. utakmicu u Zvezdi. Saigrači su se potrudili da ovaj jubilej Borjan upamti do kraja života, jer je Crvena zvezda upisala jednu pobedu savladavši Vojvodinu sa 2:1.

Fudbaler rođen u Kninu 1987. godine je, od kada je zadužio opremu Crvene zvezde i nakon debitantskog nastupa protiv Sparte iz Praga u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ušao u srca svim navijačima našeg trofejnog kluba. Proveo je do sada ukupno 18.221 minut na golu našeg tima, a na čak 95 utakmica je uspeo da ostavi svoju mrežu netaknutnom. „Još jednom brani Borjan!“, „Fenomenalna intervencija čuvara mreže Crvene zvezde!“ – samo su neke od rečenica koju izgovaraju sportski komentatori kada prenose utakmice našeg tima. Sa Zvezdom reprezentativac Kanade je tri puta igrao grupnu fazu Lige Evrope i izborio dva puta nokaut fazu, a i ove takmičarske godine naš tim je nadomak plasmana u narednu fazu. Takođe, naš čuvar mreže je igrao dva puta Ligu šampiona u crveno-belom dresu, a bio je jedan od najvećih junaka u čuvenoj pobedi nad Liverpulom u grupnoj fazi najelitnijeg evropskog takmičenja. Navijači će zauvek pamtiti njegove sjajane intervenicije protiv Krasnodara, penal serije protiv Kopenhagena i večitog rivala, kao i brojne vrhunske odbrane protiv svetskih velikana.

Ben je 12. januara 2018. godine kada je prvi put kročio na „Marakanu“, zadužio broj „31“ koji i sada sa ponosom nosi. Od tog datuma pa sve do danas Ben je navikao fanove crveno-belih da na skoro svakom meču vide njegove bravure, golove i asistencije. Na meču protiv Vojvodine zabeležio je jubilej u dresu svog voljenog kluba odigravši 150. utakmicu za Crvenu zvezdu. Meč Superlige Srbije između Crvene zvezde i Javora bio je stoti za krilnog napadača crveno-belih, tada je počasni dres sa brojem 100 Benu uručio predsednik našeg kluba Svetozar Mijailović. Sigurni smo da će reprezentativac Komorskih ostrva dugo pamtiti ovaj jubilej pošto je naš tim slavio u Novom Sadu sa 2:1. Prvu utakmicu odigrao je u šesnaestini finala Lige Evrope 2018. godine protiv CSKA Moskve na Marakani, dok je prvi pogodak postigao je na utakmici protiv Vojvodine 11. marta 2018 godine, kada je ulaskom sa klupe rešio pitanje pobednika sigurnim udarcem sa bele tačke. Prvu asistenciju El Fardu Ben zabeležio je 17. februara u utakmici protiv Javora na Marakani.

Ben je do sada odigrao 203 utakmice u dresu našeg tima i postigao čak 71 pogodak i time postao najbolji strani strelac u Crvenoj zvezdi, a uz to je upisao i 37 asistencija. Pogađao je mreže na zaista važnim mečevima protiv Napolija, Salcburga i večitog rivala, a navijači našeg trofejnog kluba će sigurno pamtiti kako nastupe tridesetdvogodišnjeg napadača u crveno-belom dresu, a od skoro bivši fudbaler Olimpijakosa je dobio i pasoš Srbije.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama