СДЦЗ Фудбал Фудбал/Вести

Борјанов и Бенов јубилеј

ЦЗБГ Портал - Борјан и Бен
Милан Борјан и Ел Фарду Бен од Митра Мркеле примају признања за своје јубиларне утакмице

Милан Борјан капитен Црвене звезде и нападач Ел Фарду Бен су одиграли јубиларне мечеве у црвено-белом дресу и на тај начин успели још једном да се „златним“ словима упишу у историју нашег клуба.

Искусни чувар мреже и капитен нашег тима Милан Борјан је на мечу против Војводине на стадиону „Карађорђе“ у Новом саду на гостовању и победи нашег тима одиграо 200. меч бранићи гол свог вољеног тима. Утакмица четвртог кола Суперлиге Србије против Младости из Лучана, коју је Црвена звезда победила резутатом 2:0 била му је стота, док је против Слована из Либереца у Лиги Европе одиграо своју 150. утакмицу у Звезди. Саиграчи су се потрудили да овај јубилеј Борјан упамти до краја живота, јер је Црвена звезда уписала једну победу савладавши Војводину са 2:1.

Фудбалер рођен у Книну 1987. године је, од када је задужио опрему Црвене звезде и након дебитантског наступа против Спарте из Прага у квалификацијама за Лигу Европе, ушао у срца свим навијачима нашег трофејног клуба. Провео је до сада укупно 18.221 минут на голу нашег тима, а на чак 95 утакмица је успео да остави своју мрежу нетакнутном. „Још једном брани Борјан!“, „Феноменална интервенција чувара мреже Црвене звезде!“ – само су неке од реченица коју изговарају спортски коментатори када преносе утакмице нашег тима. Са Звездом репрезентативац Канаде је три пута играо групну фазу Лиге Европе и изборио два пута нокаут фазу, а и ове такмичарске године наш тим је надомак пласмана у наредну фазу. Такође, наш чувар мреже је играо два пута Лигу шампиона у црвено-белом дресу, а био је један од највећих јунака у чувеној победи над Ливерпулом у групној фази најелитнијег европског такмичења. Навијачи ће заувек памтити његове сјајане интервениције против Краснодара, пенал серије против Копенхагена и вечитог ривала, као и бројне врхунске одбране против светских великана.

Бен је 12. јануара 2018. године када је први пут крочио на „Маракану“, задужио број „31“ који и сада са поносом носи. Од тог датума па све до данас Бен је навикао фанове црвено-белих да на скоро сваком мечу виде његове бравуре, голове и асистенције. На мечу против Војводине забележио је јубилеј у дресу свог вољеног клуба одигравши 150. утакмицу за Црвену звезду. Меч Суперлиге Србије између Црвене звезде и Јавора био је стоти за крилног нападача црвено-белих, тада је почасни дрес са бројем 100 Бену уручио председник нашег клуба Светозар Мијаиловић. Сигурни смо да ће репрезентативац Коморских острва дуго памтити овај јубилеј пошто је наш тим славио у Новом Саду са 2:1. Прву утакмицу одиграо је у шеснаестини финала Лиге Европе 2018. године против ЦСКА Москве на Маракани, док је први погодак постигао је на утакмици против Војводине 11. марта 2018 године, када је уласком са клупе решио питање победника сигурним ударцем са беле тачке. Прву асистенцију Ел Фарду Бен забележио је 17. фебруара у утакмици против Јавора на Маракани.

Бен је до сада одиграо 203 утакмице у дресу нашег тима и постигао чак 71 погодак и тиме постао најбољи страни стрелац у Црвеној звезди, а уз то је уписао и 37 асистенција. Погађао је мреже на заиста важним мечевима против Наполија, Салцбурга и вечитог ривала, а навијачи нашег трофејног клуба ће сигурно памтити како наступе тридесетдвогодишњег нападача у црвено-белом дресу, а од скоро бивши фудбалер Олимпијакоса је добио и пасош Србије.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама