SDCZ Fudbal Fudbal/Vesti Fudbal/Najava utakmica

U susret protivniku — Spartak Ždrepčeva krv (Subotica)

CZBG — Najava meča Zvezde i Spartaka
Podsećanje na prvi meč između Zvezde i Spartaka u Subotici

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 14 časova i 25 minuta dočekuju Spartak iz Subotice na stadionu „Rajko Mitić“ u okviru 18. kola Superlige Srbije. Izabranici Dejana Stankovića nastavljaju takmičenje u domaćem šampionatu gde će pokušati da osvoje nova tri boda, nakon što su u prethodnoj rundi savladali Mladost na gostujućem terenu sa 5:1, a zatim i Ludogorec u Ligi Evrope sa 1:0 u okviru petog kola grupne faze ovog takmičenja.

MEĐUSOBNI DUELI

Protiv Spartaka smo do sada odigrali 86 utakmica u svim takmičenjima. Zabeležili smo 65 pobede, 15 remija i samo pet poraza, uz gol razliku 204:63 u korist crveno-belih. Od početka novog milenijuma, naš tim se sastao 27 puta protiv popularih “Golubova” i zabeležio je 23 trijumfa, dva puta smo odigrali nerešeno i isto toliko puta smo bili poraženi od Spartaka, uz gol razliku 67:28 u korist našeg tima.

Poslednji susret sa Subotičanima naši prvotimci su odigrali početkom ove sezone u okviru trećeg kola nacionalnog šampionata u Subotici gde smo pobedili sa 3:1 golovima El Fardu Bena, Mirka Ivanića i Nikole Krstovića.

BUDITE UZ ZVEZDU

Karte za duele između Crvene zvezde i Spartaka su dostupne online, blagajnama našeg stadiona danas od 10 do 18 časova, kao i na dan utakmice od 10 sati pa sve do početka meča. Karte možete nabaviti po sledećim cenama:

Sever: 300 dinara
Istok: 400 dinara
Zapad: 500 dinara
VIP Zapad: 1000 dinara
Vip 1: 2000 dinara
Vip 2: 2000 dinara
VIP Galerija: 3000 dinara

Za sve koji neće biti u prilici da direktno sa stadiona „Rajko Mitić“ bodre naš klub, direktan prenos utakmice 18. kola, između Crvene zvezde i Spartaka, možete da pratite na kanalu Arenasport 1 Premium od 14 časova i 25 minuta. Ukoliko niste u prilici da pratite video prenos uživo, možete biti uz naše momke i na Zvezdinoj aplikaciji, putem tekstualnog prenosa na našem Meč centru, koji je aktivan na svakoj utakmici, iz minuta u minut, kao i na zvaničnom Tviter nalogu našeg kluba.

FORMA EKIPA

Crvena zvezda se trenutno sa 38 bodova nalazi na drugoj poziciji na tabeli u Superligi Srbije uz sjajnu gol razliku od 40:10. Zabeležili su naši prvotimci trinaest pobeda, dva remija i jedan poraz od starta sezone, a imaju i utakmicu manje u odnosu na ostale ekipe u ligi koju će naš tim odigrati u odloženom terminu Voždovca. Sa druge strane naš tim blista u Ligi Evrope gde se nalazi na prvom mestu u grupi F sa deset osvojenih bodova u konkurenciji sa Bragom, Ludogorecom i Midtjilandom. Na prethodom prvenstvenom meču izabranici Dejana Stankovića su savladali Mladost na gostujućem terenu u Lučanima sa 5:1 golovima Aleksandra Kataija, koji je pogodio mrežu tri puta, Mirka Ivanića i El Fardu Bena, dok su u četvrtak naši prvotimci savladali Ludogorec sa 1:0 u okviru petog kola grupne faze drugog po jačini takmičnjemu u Evropi.

Spartak zauzima šestu poziciju na tabeli sa 23 osvojena boda, uz gol razliku 21:23. Ekipa iz Subotice je ostvarila šest trijumfa, pet remija i šest poraza od starta sezone što ih je svrtalo u gornji deo tabele. Fudbaleri Vladimira Gaćinovića su u odličnoj formi i imaju tri vezane pobede. Slavili su subotičani protiv Kolubare (2:1), Metalca (2:0) i Novog Pazara (1:0) na poslednja tri meča.

NAJBOLJI PROTIVNIČKI IGRAČI

Kao jedan od najboljih pojedinaca Spartaka istakao se Lazar Tufegdžić koji je nastavio svoju odličnu formu iz prošle sezone i trenutno je prvi strelac svoje ekipe sa šest pogodaka, a ujedno i najbolji asistent. U prethodnoj godini Tufegdžić je na 36 mečeva postigao 16 golova. Pored njega u napadu je veoma zapažen krilni napadač Nikola Srećković koji je od starta sezone postigao četiri gola. Od napadača treba istaći dvadesetdevetogodišnjeg Nemanju Nikolića koji je prvi izbor kada je u pitanju centarfor. Na golu je mladi talentovani čuvar mreže Mišo Dubljanić koje je visok 203 centrimetra, a tu su a tu su i standardni igrači poput Noburu Šimure, Davida Dunđerskog, Nemanje Mihajlovića, Nikole Furtule, Mihajla Ivančevića i Mileta Savkovića koji su okosnica tima iz Subotice.

SUDIJA MEČA

Glavni arbitar na sutrašnjem meču biće Marko Ivković, a pored aut linija pomagaće mu Marko Đuričić i Milan Pašajlić, dok će u VAR sobi sedeti Novak Simović i Nikola Đorović.

OSTALI MEČEVI

Subota:

-13:00 Radnički 1923-Napredak
-17:00 Metalac-Čukarički

Nedelja:

-13:00 Kolubara-TSC
-13:00 Radnički Niš-Radnik
-16:30 Voždovac-Partizan

Ponedeljak:

-15:00 Novi Pazar-Proleter
-17:00 Vojvodina-Mladost

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama