Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Ispunjen cilj i u Vrbasu: Četvrta “stotka” za devetu pobedu

Košarkašice Crvene zvezde mts savladale su Vrbas u hali CFK „Drago Jovović“, u okviru 9.kola ŽKLS: 102-78 (26-15, 23-20, 31-22, 22-21) i zadržale maksimalan niz.

Nisu imale problema crveno-bele da ostvare i deveti trijumf u nizu u domaćem šampionatu, uz podršku navijača. Vrbas je samo na startu uspevao da bude u egalu, ali su izabranice Dragana Vukovića sa dve serije kreirale devet poena razlike, koju je Kaja Proktor, najefikasniji pojedinac domaćeg šampionata, prvom trojkom, smanjila, a Marija Avlijaš uzvratila istom merom za dvocifrenu razliku koju naš tim nije ispuštao do kraja susreta. Nađa Nedeljkov je nastavila niz trojki za 15-26 posle prvih deset minuta.

Nađa Nedeljkov je nastavila svoju serijom novom trojkom, a do njenog sledećeg hica van linije 6,75 Zvezda je stavrala razliku kombinovanim poenima Milice Bojović i Jovane Spasovski, da bi Nađa potvrdila prednost a Maša Janković donela +16 sredinog drugog perioda, (24-40). Vrbas je serijom 7-2 smanjio minus, ali je uzvratila Kendrian Eliot vezanim poenima, uz faul i dodatno bacanje, a Maša Janković i Milena Laković opostavile 35-49 pred poluvreme.

U trećem kvartalu šampion Srbije je prelomio utakmicu i potvrdio pobedu. Zvezda je otvorila drugo poluvreme sa dve vezane trojke, od kojih je druga Nevene Naumčev započela seriju 9-0, koju su na drugoj strani prekinule Kaja Proktor i Marina Marčetić. Za kraj treće četvrtine serija 10-0 Crvene zvezde, kojoj je prethodila trojka Tamare Čorto, a ponovo su Kaja Proktor i Marina Marčetić smanjile minus svojoj ekipi za 57-80.

Poslednji period nije doneo promene. Trener Dragan Vuković je pružio priliku svim igračicama i ravnomerno raspodelio minutažu, Maša Janković je ubacila trećinu svojih poena, Kaja Proktor došla do 31 u ekipi Vrbasa, a Aleksandra Katanić donela novu „stotku“ Crvenoj zvezdi. Nađa Nedeljkov je postavila konačnih 78-102

Najefikasnija u svom gradu bila je Maša Janković sa 21 poenom, Milina Mišeljić je postigla 15, Nađa Nedeljkov 13, Kendrian Eliot 11, Milica Bojović 10.

Fokus je na poslednjem kolu Evrokupa, u kojem Crvena zvezda dočekuje poljski Bidgošč za evropsku vizu koja donosi plej-of. U 10.kolu ŽKLS protivnik će biti KŽK Partizan 1953 u „Basket Sitiju“.

KKŽ Crvena zvezda mts: Eliot 11(7sk 1ukl 1blk), Naumčev 7(2sk), Čorto 3(3sk 2as), Bošnjaković 2, Katanić 9(2sk 5as 2ukl), Spasovski 4(2as), Janković 21(4sk 4as 5ukl 2blk), Nedeljkov 13(1sk 1as), Bojović 10(5sk 3as), Mišeljić 16(3sk 2as), Avlijaš 6(3sk 5as), Jovanović. Trener: Dragan Vuković

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama