Hokej Hokej/Izveštaji

Zvezda uz podršku navijača savladala Vojvodinu

Za uslove srpskog hokeja, solidno popunjena Ledena hala Pionir, bila je poprište derbija između Crvene zvezde i Vojvodine u okviru regionalnog IHL takmičenja. Gosti iz Novog Sada su se nakon pobede nad Siskom ponadali da mogu do pobede i protiv Crvene zvezde, ali su im Zvezdini oklopnici brzo raspršili sve snove i zasluženo su zabeležili još jednu pobedu protiv Vojvodine.

SKHL Crvena zvezda – HK Vojvodina 6:1 (1:0, 2:1, 3:0)

Prvi period je bio izuzetno dinamičan, a Zvezdini oklopnici su bili bolji i agresivniji, mada, ruku na srce, u nekoliko navrata su hokejaši Vojvodine dolazili sami pred gol Rankovića, ali je golman crveno-belih zaustavljao njihove pokušaje. Sa druge strane Zvezda je stvorila dosta solidnih prilika koje nije iskoristila, ali je nagrada došla u poslednjoj minuti ovog perioda kada je Andrej Cvik , na asistenciju Dušana Jankovića, pogodio mrežu golmana Padaliste za zasluženih 1:0.

Druga trećina je takođe bila veoma dobra, a i ona je pripala Zvezdinim oklopnicima. Zvezda je povela sa 2:0 golom Igora Mitrović (asistencija Andrej Cvik), ali je nesmotrenom odbranom u istom minutu dozvolila Vojvodini da smanji na 2:1 (Miloš Pušac). Ipak, bolju igru crveno-beli su krunisali u trenucima kada su imali igrača manje. Strelac za 3:1 je bio Pavle Podunavac (asistencija Marko Dragović). 

Poslednja trećina krenula je nečim što se u poslednje vreme nije viđalo u Pioniru. Naime, manja grupa navijača koja je došle na hokej, čekajući duel Zvezdinih košarkaša u Evroligi), započela je navijanje, a Zvezdini hokejaši su im ekspresno uzvratili četvrtim golom. Strelac za 4:1 bio je Dušan Janković (asistencija Marko Dragović). Nastavile su obe ekipe sa jakom i dinamičnom igrom, a Zvezda je na sedam minuta pred kraj meča, preko Lazara Leštarića (asistencija Janković – Cvik), došla do vođstva od 5:1. Nošeni odličnim navijanjem, Zvezdini oklopnici su nastavili sa dobrom igrom i zapečatili su sudbinu gostiju golom koji je postigao Relja Jovanović (asistencija Vuk Kravljanac) za konačnih 6:1.

Crvena zvezda: Ranković, Bodiš, Dragović (2 as), Leštarić 1, Novaković, Podunavac 1, Sabadoš, Janković 1 (2 as), Marković, Mladenović, Španjević, Cvik 1 (2 as), Jovanović 1, Kravljanac (1 as), Milošević, Mitrović 1, Stojanović. Trener Nikola Bera

Vojvodina: Gnip, Padalista, Čurćić, Mirkov, N. Pušac, Tomašević, Đorđević, Bugarski, Grković, Marković, M. Pušac, Vučurević (1 as), Bjelogrlić, Čengeri, Jerković, Radosavljević, Ekmeščić, Milićević, Nikolić, Obradović. Trener: Vladan Drozdik

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama